Mastiha care Zonnebrand

Mastiha Care zonnebrand ❋ + uitleg UVA & UVB

Met de zomer die eraan komt kan een goede zonnebrand in je stash natuurlijk niet ontbreken. Ik smeer me altijd al goed in, maar sinds een jaar ongeveer ben ik enorm aan het experimenteren met verschillende zonnebrandcrèmes en ben ik eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe varianten. Ik vind het namelijk belangrijk dat een zonnebrand niet enorm dik op je huid ligt (zoals van die standaard crèmes van Nivea) en ik vind het heel erg belangrijk dat ‘ie lekker ruikt. Het liefst wil ik een zonnebrandcrème die eigenlijk gewoon als een bodylotion fungeert, en die dan als extraatje óók nog eens tegen de zon beschermt.

Onlangs kreeg ik van de webshop Treez-Cosmetics de Mastiha Care zonnebrand opgestuurd. Deze crème is bij hen te koop in factor 20, 30 en 50. Ik heb factor 20 vorige week in Spanje uitgetest en vandaag zal ik je in geuren en kleuren vertellen of ‘ie een beetje aan mijn (strenge) eisen voldoet.  Let’s get started! :-)

Mastiha care Zonnebrand

Mastiha care Zonnebrand

To begin with.. ziet de tube er super clean uit. Een beetje crèmekleurig met groene planten erop. En dat zegt ook gelijk wat over wat er zo bijzonder is aan deze zonnebrandcrème. Er zit Mastiha in, de hars van een boom die groeit op het Griekse eiland Chios. Het wordt geoogst door inkepingen in de schors te maken waardoor de hars vrijkomt. Deze hars is dus vervolgens verwerkt in deze crème.  De Mastiha zou ontstekingsremmend en genezend werken. Iets wat natuurlijk lastig is om te testen, maar in principe altijd mooi meegenomen is.

Mastiha care Zonnebrand

Mastiha care Zonnebrand

De crème zelf is crèmekleurig en redelijk dik. Hij ruikt heel natuurlijk en trekt bijzonder goed in. Je voelt ‘m na een tijdje helemaal niet meer op je huid zitten en hij laat geen typische zonnebrandgeur achter. Tot slot heb ik ook nog eens het gevoel dat de crème met factor twintig mij goed tegen de zon beschermt. De pluspunten stromen binnen..! 

Ik heb van mezelf een huid die vrij goed tegen de zon kan. Ik verbrand vrijwel niet, maar word wel bruin. Vandaar dat ik meestal factor 20 gebruik, en dan natuurlijk eentje die bescherming tegen UVA en UVB biedt. Maar wat zijn UVA en UVB? Ik zal even heel kort uitleggen hoe het zit met UVA, UVB, verbranden, huidkanker en dat soort dingen, omdat dat vaak nog vrij onduidelijk is voor mensen.

Het zit zo dat er twee soorten stralingen zijn: UVA en UVB. UVA-straling is de straling waarvan je de schade niet meteen voelt of merkt, maar de schade is er wel. UVA-stralen zorgen voor de ontwikkeling van pigmentvlekjes en de ontwikkeling van huidkanker. UVB-straling is de straling die ervoor zorgt dat je bruin of rood wordt. Deze twee dingen moet je dus echt los van elkaar zien. Stel je voor dat je alleen UVA opsmeert, dan kan je dus wél beschermd zijn tegen huidveroudering/huidkanker, maar tóch heel erg verbranden. En andersom kan je dus als je alleen UVB opsmeert helemaal geen roodheid of bruinheid ervaren, maar toch een verhoogd risico op problemen als huidkanker lopen. De factor die op een zonnebrandcrème staat die heeft dan ook alleen met de UVB te maken. Hoe hoger de factor is, hoe minder snel je verbrandt of bruin wordt. Het is dus niet zo dat hoe hoger de factor is, hoe kleiner de kans op huidkanker is. De UVA bescherming, die tegen huidveroudering/huidkanker e.d. beschermt, is in iedere crème gelijk.

Zo, that’s it! Hopelijk begrijp je nu helemaal hoe het zit met zonnebrandcrème, en hopelijk ben je genoeg geïnformeerd over de Mastiha Care zonnebrand van Treez-Cosmetics.

Laat de zomer maar beginnen! ❊ ❋ ❊

Liefs, Florentine

Volg mij nu ook op @byflorentine en Bloglovin.

18 thoughts on “Mastiha Care zonnebrand ❋ + uitleg UVA & UVB

  1. Mooie uitleg :) Ik gebruik al jaren elke dag, 365 dagen per jaar zonnebrandcrème. In Colombia is het echt essentieel, daar de zonkracht hier 17 is het hele jaar door (in NL is dat in hartje zomer 8). Ik smeer dus altijd mijn gezicht en handen in, de rest is bedekt. Ik gebruik la Roche Posay factor 50. Heerlijk spul! Wel duur helaas.

  2. wist dat van UVB en UVA helemaal niet! Weer iets geleerd, ga er op letten als ik zonnebrand koop :) Lijkt me een fijne creme, vooral omdat hij snel intrekt~! Niets zo vervelend als plakkerige creme

  3. Goh, grappig. Ik heb er nooit aan gedacht om te experimenteren met zonnebrand crème. Of om op zoek te gaan naar iets wat minder dik is met smeren. Ik haal altijd goedkopere varianten en wil gewoon dat ze me beschermen. Maar een geurtje is wel lekker. En inderdaad, dat ze net zo dun uitsmeren als body lotion ook.

  4. Wat een heerlijke crème. Precies hetzelfde hier, ik ben ook vaak opzoek naar een nieuw goed merk. Vooral voor je gezicht is tricky! (vaak droogt het mijn huidje snel uit). Dit klinkt als een goed product – en wat een mooie verpakking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>