Guerlain

Mijn favoriete parfum༗

Je hebt vast wel eens gehoord van de Little Black Dress, een kort zwart jurkje waarvan gezegd wordt dat iedere vrouw ‘m in haar kast zou moeten hebben hangen. De Little Black Dress, vaak afgekort tot LBD, is een zwart jurkje dat overal bij zou moeten passen, een jurkje dat je met alles kan combineren en een jurkje dat naast heel basic ook super stijlvol is. Eigenlijk is het een kledingstuk dat de schoonheid van simplicity benadrukt.

De parfum waar ik het ik het in dit artikel over wil hebben, draagt de naam La Petite Robe Noir, de Franse term voor de Little Black Dress. Wat ik bijzonder vind is dat deze parfum de naam van het jurkje draagt, wat zoals ik net vertelde staat voor de schoonheid van simpelheid, terwijl het absoluut geen simpele parfum is. Deze parfum van Guerlain is een explosie van zoetheid, waar ik je vandaag alle ins en out over zal vertellen.

Gurlain

Gurlain

Wát een beauty! Vind je niet? Ik vind de flacon van deze parfum heel erg mooi; ik vind dat de kleuren van de flacon heel goed overeenkomen met de geur van de parfum. De parfum is namelijk heel zoet, en daar past de roodroze kleur heel mooi bij. Maar de zoetheid wordt op een hele bijzondere manier afgevlakt door wat meer donkere noten in de parfum, en daar staat het zwart heel mooi voor.

De topnoten van deze parfum zijn bergamot, amandel, kers en rode bes. Het hart van de parfum wordt gevormd door rozen, zwarte thee, Ta’if roos en zoethout. En tot slot heeft de parfum een basis van anijs, tonkaboon, vanille, patchouli en iris.

Even een kleine uitleg! Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn, de hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen en tot slot zijn de basisnoten de geuren die als laatste overblijven.

Al met al dus een heel zoete en bloemige parfum, met hier en daar wat noten die dat een beetje afvlakken. I’m in love.. Ik vind dit echt een van de lekkerste parfums die ik ken, al zo’n vijf jaar. Ik kan ‘m zo onderhand wel m’n all time favorite noemen.

Ben jij al bekend met La Petite Robe Noir?

Liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

23 thoughts on “Mijn favoriete parfum༗

  1. Ik ben niet van de zoete geuren, dus het spreekt me niet aan. Maar ik vind het wel leuk met hoeveel aandacht je hier een review over schrijft. Dat is toch best lastig als het om een geur gaat namelijk. Desondanks krijg ik er wel een goed (denk ik) beeld bij.

  2. Ik ben het helemaal eens met Sheila! Wat kun je goed schrijven, zeg. Ik zou een geurtje nooit zo goed kunnen omschrijven. Echt leuk om te lezen eigenlijk :) Ben nu ook best benieuwd geworden naar de geur. Het flesje ziet er alvast super leuk uit, dus dat is al heel veelbelovend :)

  3. Die is inderdaad ontzettend lekker. Ik heb ‘m zelf niet maar altijd als ik bij de buurvrouw op visite ga pik ik weer een paar spuitjes, hahah

  4. Ik ben echt crazy About Guerlain.. Deze ken ik niet, maar ik hou echt van zoet. Vandaag kocht ik Euphoria van Calvin Klein. Ook zo heerlijk en zoet. Geniet van je geurtje!!

  5. Het geurtje ken ik niet, maar ik hou ontzettend van zoete geuren, dus ik ben wel nieuwsgierig geworden. Ga em even in gedachten houden. Mooie review trouwens! Liefs.x

  6. Ik ben niet zo een parfum kenner, zo eens in de zoveel tijd kom ik een parfum tegen waar ik dan verzot op ben en draag dat als mijn “main” parfum, maandenlang :) Ik ken deze nog niet, maar ben wel gek op zoete geurtjes, dus wellicht ga ik eens snuffelen!

  7. ken hem nog niet. Maar wat ik nu al leuk vind eraan is, je betaald voor de parfum en niet voor de verpakking. Sommige parfumflessen zijn zo klein of juist groot maar dan zit er meer versiering en draaibewegingen in de fles dan parfum zelf.

  8. Deze parfum ken ik niet, maar ik ben al wel helemaal verliefd op het flesje. Ik hou van zoet en bloemige geuren. Ik kan heel slecht tegen die zware. Hoofdpijn gegarandeerd! Ik ga ‘m eens proberen wanneer ik weer bij Douglas ben xxx

Comments are closed.