⋆Retro tech⋆ versus ⋆High tech⋆

Sommige trends komen en gaan. Ze komen telkens terug, maar dan wel iedere keer nét even anders dan de vorige keer. De choker ketting, overknee boots, de fishnet panty, Nike air-max, en wat dacht je van digitale horloges? Tegenwoordig is een digitaal horloge weer helemaal hot and happening;  zowel in zijn pure vorm, als in een iets modernere versie.

Onlangs ontving ik de Casio Retro, wat onder de digitale horloges natuurlijk echt een klassieker is. Wat ik zo gaaf vind aan dit horloge is de combinatie van simpelheid en chiqueheid. Het is een vrij simpel horloge omdat het eigenlijk weinig gekke details heeft, en ik vind ’m chique door de gouden kleur en het fancy camouflageprintje.

Casio retro

Casio retro

Waar de Casio retro een vrij down to earth modelletje is, zijn er tegenwoordig ook wat gecompliceerdere digitale horloges op de markt; zo werd onlangs de Michael Kors Access gelanceerd, de eerste smartwatch die dit merk op de markt bracht.

De Michael Kors Acces is net als de Casio Retro digitaal, alleen dan wel op een hele andere manier.

Een smartwatch is een digitaal horloge waarin als het ware een computer schuil gaat. Het is een mini computer die op een besturingssysteem draait, net als een grote computer dat doet. De Michael Kors Access is zowel te koppelen aan een telefoon die op Android draait áls aan een iOS telefoon, wat betekent dat je ’m in combinatie met vrijwel iedere smartphone kunt gebruiken.

Door je smartwatch te koppelen aan je smartphone heb je de mogelijkheid om naast het zien van de tijd, ook in één oogopslag de berichten te scannen die je binnenkrijgt, muziek af te spelen of bijvoorbeeld een route bij te houden die je loopt via de GPS van je telefoon. Eigenlijk is het een verlengstuk van je smartphone, die alles nét even wat meer binnen handbereik maakt.

De kast van de Michael Kors Access is net als bij de analoge MK horloges super stijlvol en verkrijgbaar in verschillende kleuren staal en met verschillende bandjes. De gouden variant en de gouden met steentjes in het bandje zijn mijn favorieten. 

MK Access

MK Acces

Wat ik persoonlijk heel gaaf vind is dat je, doordat het schermpje volledig digitaal is, zelf je wijzerplaat kan kiezen en customizen, en deze ook voortdurend kunt blijven veranderen.

Hoewel ik nooit zo’n fan was van smartwatches (vooral door hun in mijn ogen té sportieve uiterlijk), ben ik nu toch best wel enthousiast over het idee om een pretty horloge als een Michael Kors te combineren met de technologie van een smartwatch.

De webshop horloge.be is momenteel de enige webshop in België die de Michael Kors Access aanbiedt. Ik kreeg mijn bestelling trouwens ook super snel binnen! Vóór 22.30 besteld in zowel Nederland als België betekent morgen in huis.  Naast de nieuwe Michael Kors heeft de webshop de Casio Retro ook volop in de aanbieding :-)

Wat vind jij? Ben jij ook enthousiast over het concept van de nieuwe Michael Kors smartwatch? Of houd jij het liever bij een wat meer retro digitaal horloge als de Casio?

Let me know!

Talk to you soon! -Liefs, Florentine

29 Replies to “⋆Retro tech⋆ versus ⋆High tech⋆”

  1. ik hou ervan :D en na dit gezien te hebben zit ik gelijk te twijfelen want ik zou eerst voor de iwatch gaan maar na dit gezien te hebben…..

  2. Ontzettend gaaf, die Michael Kors! En de Casio eigenlijk ook 💕, leuk om die modellen zo naast elkaar te zien. Ik heb zelf de Apple Watch en ben daar erg blij mee, maar hij had inderdaad wel iets chiquer gemogen. De Michael Kors zou een mooie toevoeging zijn aan mijn collectie 😁

  3. Enkele vriendinnen van mij hebben de Michael kors horloge en ik vind deze toch wel heel mooi. Vooral de achtergrond die je kan veranderen, vind ik een leuk detail.

  4. Van de gemiddelde smartwatch gaat mijn hart niet sneller kloppen, maar die van Michael Kors is toch wel een beauty zeg! Heel gaaf, zou em zo kopen, echt beau! Liefs.x

  5. Mooie horloges! Ik houd wel van gadgets en Michael Kors dus mijn ♥ gaat sneller kloppen van het Acces horloge van MK!

  6. Oooh, ik vind het horloge van MK echt prachtig! Ik ben om eerlijk te zijn echt geen liefhebber van smart watches qua looks, maar zoals je zegt: Dit ziet er echt heel mooi uit!

  7. Wow wist niet dat Michael Kors ook ook een smartwatch had. Ben er normaal ook geen grote fan van, maar nu zo een mooie maken zal ik hem toch misschien op mijn wishlist zetten.

  8. Gaaf zo’n horloge die je een beetje in je eigen stijl kunt veranderen! Je nieuwe horloge is tof, allebei mijn zusjes hebben ook zo’n klassieke casio!

  9. Eerlijk gezegd ben ik nooit echt fan geweest van digitale horloges maar deze zijn wel leuk vormgegeven!
    Liefs,
    Elles

  10. Wow, ik ben normaal niet van de horloges, maar deze zien er toch wel gaaf uit! Vooral die Michael Kors vind ik heel tof. Maar… Nou ja, eigenlijk vind ik die van Casio ook wel mooi! hahaha.

  11. Ik vind de MK wel mooi! De Casio vind ik grappig, beetje fout met de camouflage print, maar dat is wel leuk ;)

Comments are closed.