Fred de la Bretonière espadrilles

Vorige zomer kocht ik mijn eerste paar espadrilles in een Franse supermarkt, en sindsdien was ik helemaal verkocht. Vanaf dat moment was ik eigenlijk non-stop op zoek naar een mooi paar, en met ‘mooi’, bedoel ik dan een paar van een mooi merk.

Ik vind namelijk de old-school espadrilles van stof, zoals die je in Frankrijk overal kunt kopen, heel leuk, maar toch niet écht een fashion item.. Gelukkig zijn er onwijs veel merken die hier werk van gemaakt hebben, en geprobeerd hebben om de espadrilles nieuw leven in te blazen. De basis van de schoen wordt in stand gehouden, alleen worden er andere materialen, printjes en patroontjes gebruikt, waardoor de old-school espadrilles worden omgetoverd tot een totaal nieuw iets.

Deze exemplaren, waar ik uiteindelijk voor gegaan ben, vind ik door het zwarte leer met slangenpatroon, echt perfect. Zwarte schoenen vind ik namelijk áltijd heel handig, omdat ze overal bijpassen. Maar helemaal effen zwart, vind ik dan weer een beetje saai.. Want ik hóud juist heel erg van patroontjes en printjes! Toen ik dit paar vond, was het dan ook précies de combinatie waar ik naar op zoek was: zwart, én een patroontje in het leer.

Ze zijn natuurlijk wel een stukje duurder dan espa’s uit bijvoorbeeld een Franse supermarkt, maar op zich is dat heel begrijpelijk, want ze zijn veel steviger, en er worden echt mooie materialen gebruikt. Dit is gewoon meer echt ‘een schoen’, waar die goedkopere varianten soms wel een klein beetje iets weg kunnen hebben van een soort pantoffels, vind ik.

Nu ik in Spanje woon en echt helemaal addicted ben aan deze schoenen, vond ik het toch eigenlijk wel hoog tijd om dit even te delen! ♥

Liefs!! Florentine

Voor meer foto’s: klik op deze link om mij te volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

17 thoughts on “Fred de la Bretonière espadrilles”

 1. Carmen Jardin schreef:

  Leuk! Zwart past inderdaad overal bij

 2. Celine schreef:

  Leuke espadrilles! Het modelletje vind ik erg mooi. Kan je goed met verschillende outfits combineren!
  Liefs, Celine

 3. denise schreef:

  Wat zijn die leuk!

 4. Sabine schreef:

  Leuk zijn ze zeg! Ik zou dat nooit uitzoeken, heb niet zoveel gevoel voor stijl. Of helemaal gewoon niet eigenlijk haha, maar vind het wel heel leuk om te kijken hoe anderen dat wel hebben :)

 5. wat een mooi paar espadrilles!

  x Karen

 6. Kiss & Make-up schreef:

  Ze zien er in ieder geval heel comfy uit :-) En zwart is altijd een slimme keuze.

 7. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik vind ze er altijd zo leuk uitzien maar heb mijn twijfels bij het comfort. Zitten ze ook echt lekker?

 8. Floor schreef:

  Yess, ik houd van espadrilles!

 9. Die zijn ZO MOOI! Ik wil echt snel een leuk paar aanschaffen, ik zit er al heel lang naar te zoeken maar ik ben niet snel tevreden haha.

 10. Kirsty schreef:

  Wat zijn ze leuk!

 11. Elena schreef:

  Meep, ik wil ook graag een paar espadrilles, maar mijn voeten zijn te smal voor het model, waardoor het bij mij niet mogelijk is om een beetje normaal te lopen.
  Jouw paar is heel erg leuk!

 12. Espadrilles zijn zo gaaf! Prachtige schoentjes vind ik het!

 13. saskia schreef:

  Ze zijn leuk zeg, zelf heb ik ze nog niet maar vind ze wel vaak leuk als ik ze zie.

 14. Elfi schreef:

  Wat een beauty’s! :)

 15. Linda schreef:

  Ohh mooi zijn ze! Ook echt ideaal voor daar lijkt me, want hier in Nederland in de herfst/winter is het niet zo handig ;-).

 16. Sofie Katelijne schreef:

  Wat leuk! Lijkt me echt supercomfortabel!

 17. Michaela schreef:

  Oeeh, wat zien ze er echt super leuk uit :)

Comments are closed.