life lately

#LifeLately 🌟 propedeuse gehaald, citytrips en b’day parties!

Hello ladies! De afgelopen tijd heb ik zoveel leuke dingen gedaan. Ik maakte mijn laatste tentamens (is dat leuk?) en die tentamens zorgden ervoor dat ik mijn propedeuse gehaald heb, ik ging veel uit eten, maakte verschillende stedentrips in Nederland, ik had de verjaardagslunch van mijn moeder én als kers op de taart vertrok ik afgelopen vrijdag naar Lissabon. In deze blogpost laat ik zien wat ik deze zomervakantie tot nu toe zoal gedaan heb. Let’s get started! ❀ ✾ ❁

life lately

Hoewel het weer natuurlijk niet iedere dag perfect is, vind ik dat we in Nederland een behoorlijk mooie zomer hebben. En een mooie zomer levert mooie foto’s op :-)

life lately

Ik maakte deze selfie toen ik in de Starbucks in Tilburg bezig was met de láátste voorbereidingen voor de láátste tentamens van het jaar. En guess what?! Ik heb mijn propedeuse Journalistiek in één jaar gehaald. Aankomend schooljaar begin ik aan een andere media-gerelateerde opleiding in Amsterdam. Ik vind het zo gaaf dat ik mijn P in the pocket heb!

life lately

Dat moest natuurlijk gevierd worden! Ik at hier bij een super schattig Italiaans restaurantje in Arnhem dat Trattoria Cosi heet. Wat ik zo leuk vond daar is dat ze nét een beetje andere dingen hebben dan anders. Ook gewoon pasta’s en pizza’s, maar dan niet zo standaard. I’m lovin’ it!

life lately

life lately

Een tijdje geleden werd mijn moeder vijftig. Als je mijn blog volgt, weet je misschien dat we voor haar vijftigste verjaardag naar Marrakech geweest zijn. Nu was het tijd voor haar verjaardagslunch, voor vrienden en familie. Natuurlijk moest ik weer heel veel selfies en foto’s van al het eten maken, want als er iets is dat ik leuk vind om te doen dan is dát het wel. Het was een hele gezellige dag.

life lately

Drie keer raden welk station dit is..

life lately

Yep, het is Groningen! Samen met een vriendinnetje ging ik op citytrip naar Groningen. Want als je vakantie hebt én een studenten OV-chipkaart, dan kunnen dat soort random dingen gewoon.

Life lately

En als je tóch al random dingen aan het doen bent, dan kan je net zo goed besluiten om na een dagje Groningen door te gaan naar Utrecht. Toch?? Nadat we in Groningen een beetje de stad verkend hadden, koffie gedronken hadden en hadden geluncht, besloten we de trein naar Utrecht te nemen. Daar hebben we gegeten aan de gracht. Klinkt heel leuk (was het ook!) alleen het eten was niet zo lekker.. We aten bij een beetje een crappy Italiaan waar alles echt rechtstreeks uit de magnetron kwam. Ik klaag niet zo heel snel over eten van een restaurant, maar dit vond ik echt niet lekker. Maar goed, al met al was het tóch een super geslaagde dag.

life lately

Bulgur salade! Super lekker. Is gewoon bulgur met tomaat, zwarte olijven, gedroogde tomaat, komkommer, kappertjes, ei, kikkererwten, tonijn en basilicum. As simple as that!

life lately

life lately

Nog meer lekker eten! Met een vriendin at ik bij Café van Buren in Nijmegen, wat ik absoluut een aanrader vind. Ik vond het eten super lekker én ik vond het terras erg gezellig. Wat is Nijmegen toch een leuke stad!

life lately

En toen.. was ik ‘opeens’ op Eindhoven Airport beland! Ik had een citytrip naar Lissabon op de planning staan, waar ik samen met mijn vriendinnetje Sandra naartoe ging. Natúúrlijk komt er van mijn reis naar Lissabon ook een uitgebreid verslag online. En ik kan je alvast verklappen dat ik héél veel foto’s gemaakt heb. Ik vind Lissabon een super fotogenieke stad en ik heb er een hele leuke tijd gehad. Dus: stay tuned. Want mijn verslag van Lissabon is coming soon.

Veel liefs! Florentine

🌟 🌟 🌟

Volg mij nu ook op @byflorentine en Bloglovin.

26 thoughts on “#LifeLately 🌟 propedeuse gehaald, citytrips en b’day parties!

 1. Wat een heerlijk artikel Florentine! Mooie foto’s maak je. Ik heb een vraagje aan jou van taalkundige aard omdat ik denk dat je daar kennis van hebt ;-) : al jouw Engelse termen staan in Italic. Is dat taalkundig gewenst in teksten? Ik gebruik ook heel veel Engelse woorden maar doe dit eigenlijk alleen maar bij titels en uitspraken.

  Keep it up, supermooi blog! xxx

 2. Gefeliciteerd met je propedeuse! Wat supergoed! En groot gelijk heb je om nog even van je studenten-OV te genieten zolang het nog kan voor de officiële zomervakantie. Heerlijk zo’n dagje op stedentrip in eigen land, maar een stedentrip naar Lissabon is ook zeker niet verkeerd. Ik ben benieuwd naar je verslag :)

 3. Whoohoooo te gek je hebt je propedeuse gehaald en dit netjes in een jaar. Proficiat!

  Show us Lissabon!

  Cosi is een aanrader dus? Ik loop er regelmatig langs maar heb mijn ass daar nog nooit aan tafel geschoven.

 4. Good morning! mhmmmm….yummy, yummy, yummy ;)….looks great! ;)…thank you for sharing this impression and for making me hungry :D :D have a nice day and best wishes from ferienwohnung bad gastein ! ) Yours, Lena ;)<3

 5. Leuk dat je in Groningen bent geweest! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het station niet herkende, maar daar kom ik ook bijna nooit! Voor ons is het maar een half uurtje rijden dus we komen er regelmatig. Nijmegen ken ik alleen van Hotel Sanadome maar wil ik zeker ook nog eens het centrum verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>