Time flies and you're the pilot

Welcome October! ❦

Nu de Pumpkin Spice Latte bij de Starbucks weer volop verkrijgbaar is, heeft de herfst in Nederland toch ook écht zijn intrede gemaakt. Hoewel het natuurlijk altijd even slikken is als het vroeger donker begint te worden, het meer gaat regenen en de temperaturen zakken, heeft de herfst ook veel fijne kanten.

Ik vind de herfst oprecht een heel mooi seizoen, mits het helder weer is natuurlijk. Neem bijvoorbeeld de bladeren die oranje kleuren en de beginnende, frisse winterkou die door begint te komen. En dan heb ik het nog niet ééns gehad over de geurkaarsen die je in de herfst weer ‘mag’ branden, met geuren als kaneel en vanille, of appeltaart en gingerbread.

Waar we echter niet onderuit kunnen, is dat de tijd voorbij vliegt. Nu is het oktober en vóór je ‘t weet is het januari. En dan ‘vlieg’ je van hartje winter vervolgens vaak zo de zomer in. That’s just how it goes. Éxtra belangrijk dus om te genieten van de tijd die je hebt en om van ieder jaar een onvergetelijk jaar te maken. Doe dát wat je het liefste wil, want voor dat je er erg in hebt is er weer een jaar voorbij zonder dat je je dromen achterna bent gegaan. Het hoeven helemaal geen hele grote dromen te zijn, maar gewoon dingen die ervoor zorgen dat jij je nóg gelukkiger voelt.

Dus: drink eens een goed kopje koffie als je er zin in hebt, ga lekker uit eten of boek een vakantie naar de plek waar je zo graag naartoe wil. Just enjoy ;-)

Ik ben momenteel heel druk met mijn studie, wat ik overigens wel erg leuk vind! Én eind oktober ga ik een week naar Sevilla, om nog even een paar zonnestraaltjes mee te pakken. Zó leuk!

Time flies and you are the pilot. Vergeet dat niet. ❦

Veel liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

20 thoughts on “Welcome October! ❦

 1. Aan de mooie kanten van de herfst heb ik wel echt zin. Wil nog heel graag foto’s maken met de mooie bladeren. Helaas is het wel de helft van de tijd stormachtig, niet zo chill als je moet fietsen naar school ….
  Liefs,
  Elles

 2. Ik zei het net nog tegen mijn echtgenoot… Jeetje, alweer oktober, voor je het weet is het december. En dan weer januari en daarna ben ik weer een jaartje ouder.
  Wat heerlijk dat je naar Sevilla gaat, veel plezier en geniet van de zon!

 3. Heel mooi gezegd Florentine! So true! Ik vind “Don’t forget to stop and smell the roses” ook zo’n mooi gezegde. Ik ben benieuwd naar je Sevilla trip, heel veel plezier lady! xxx

 4. Ik zette het nog op twitter, dat het oppeens oktober is. Maar september was bij ons ook aardig volgepland. Zowel mijn vriend als ik waren in september jarig en we hadden ook nog een familieweekend. Daarom lijkt het misschien ook extra snel te gaan.

 5. “Nu is het oktober en vóór je ‘t weet is het januari. En dan ‘vlieg’ je van hartje winter vervolgens vaak zo de zomer in.” DAT HOOP IK NU OOK! Ik ben niet zo’n winter persoon :-).

 6. Het is bij mij altijd erg tegenstrijdig want ik vind de natuur in de herfst op haar mooist en hou ervan om dikke vesten te dragen en ‘s avonds onder mijn kleedje op de bank te liggen. Aan de andere kant kan ik heel slecht tegen binnen zitten en het feit dat het zo snel donker is. Ik merk aan alles dat ik dan weinig energie heb en dat ik mij dan echt naar het weekend toe moet slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>