img_7008

Welcome to my life ✽ Februari 2017

Hey sweeties ✽

Het ijs begint de smelten, de zon komt weer door en (soms) kunnen we zelfs onze winterjas inwisselen voor een iets minder dikke jas: het voorjaar komt eraan.

Omdat het alweer véél te lang geleden is dat ik voor het laatst ik een persoonlijke blogpost schreef, vond ik dat het daar vandaag hoogtijd voor is. Zoals ik in oktober vertelde, zit ik momenteel in het eerste jaar van de opleiding Journalistiek. Toen ik daar de laatste keer over vertelde was ik net begonnen, inmiddels ben ik alweer over de helft van het eerste jaar. Time flies when you’re having fun, want ja, ik vind het leuk! Wel heeft het me écht even een tijdje gekost om na mijn jaar in Spanje een beetje te acclimatiseren, en eraan te wennen iedere dag vroeg op te staan en lange dagen rond te brengen op school. Maar hey, oefening baart kunst! Ik ben tegenwoordig een master in vroeg opstaan en de lange dagen voelen minder lang..

Afgelopen week ben ik begonnen met alweer het derde project van dit schooljaar. In de komende periode ga ik samen met mijn groep een soort stadsredactie in Nijmegen beginnen. We zullen de komende periode twee dagen per week in Nijmegen doorbrengen en we gaan op ons eigen platform (website) berichten posten over van alles dat gaande is in Nijmegen. Vooral gaan we focussen op de politieke voorkeur die mensen in Nijmegen hebben: wie stemt wat, welke buurt heeft welke politieke kleur, etc. Daarnaast heb ik de andere drie dagen in de week gewoon les.

Ik denk dat dit een project is dat mij heel erg ligt, omdat ik ervan houd om een beetje een afwisselend leven te hebben, en niet vijf dagen per week in hetzelfde gebouw op dezelfde stoel naar dezelfde docenten te luisteren :-)

Ook heb ik de komende maanden super veel leuke tripjes gepland!  Ik ga eind februari een weekje op wintersport naar Oostenrijk, in maart ga ik naar Londen, in april naar Marrakech en in mei of juni ga ik een week weg voor een schoolproject. En dan hebben we het nog niet ééns over de zomervakantie gehad..!

Ik zal jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn werk op de ‘Nijmeegse redactie’, om het zo maar even te noemen, en natuurlijk komen er nog heel veel andere dingen aan op mijn blog. Fashion, make-up en natuurlijk heel veel travel journals kun je verwachten, dus stay tuned!

Veel liefs en tot snel,

Florentine

Klik hier om mij te volgens op Instagram, en hier voor Bloglovin.

20 thoughts on “Welcome to my life ✽ Februari 2017

  1. Wat fijn dat het zo goed gaat! En vooral dat je het zo naar je zin hebt op de opleiding. Kan me wel voorstellen dat je hebt moeten wennen aan Nederland na je Spanje avontuur. Ik denk juist dat ik in Nederland super zou genieten van uitslapen haha. Hier begint alles al om 7 uur, terwijl ik in Nederland pas om 7 uur mijn bed uit kwam haha :P Veel plezier meid met alles en geniet van al die leuke reisjes die gepland staan!

  2. Klinkt heel interessant, zo’n journalist opleiding. Wat leuk dat je in Nijmegen een soort stadsredactie ga beginnen. Ga je daar ook over bloggen? Succes verder met je studie en heel veel plezier met je tripjes!

  3. Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik vind het knap dat je al aan het vroege opstaan gewend bent; dat lukt mij na meer dan een half jaar nog niet haha. Veel plezier de komende tijd met alle leuke reizen en succes met je project van school!

  4. Wat heerlijk dat je zoveel reizen in het vooruitzicht hebt. En journalistiek, wat leuk! Heb ik ook gedaan maar dan in Utrecht en wat kon je gave dingen doen tijdens die studie – half jaar buitenland enzo. En wat gaaf, Marrakesh, daar ben ik ook geweest. Alsof je in m’n voetsporen treedt ;-)

  5. Wat fijn om te lezen dat journalistiek zo goed bevalt. Altijd fijn wanneer je het naar je zin hebt op school natuurlijk! En wat een fijne vooruitzichten, zeg. Alvast heel veel plezier met je weekje wintersport in Oostenrijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>