Starbucks

Week acht in Sevilla & een weekendje Salamanca

Nu de Starbucks in Sevilla van top tot teen in een kerstjasje is gestoken, is het najaar hier in Zuid-Spanje toch ook echt begonnen. En eigenlijk vind ik dat, waar sommige mensen de herfst maar niks vinden, heel erg leuk! Mooi gekleurde bladeren op de grond, het is iets minder warm, én, ik kan al lopend naar school genieten van een Gingerbread Latte, of een andere Winter Special van de Starbucks. Al met al, het leven wordt er niet slechter op.. ♥

Afgelopen week was een leuke week. Nadat mijn ouders dinsdagmiddag vertrokken zijn, heb ik me eigenlijk geen moment hoeven vervelen. Ik had natuurlijk mijn au pair werk, en daarnaast heb ik onwijs veel gezellige dingen gedaan. Meteen dinsdag avond uit eten, net als overigens alle andere avonden deze week. En vrijdag avond was er ook nog een international food market in de stad, met allemaal eten en buitenlandse dingen. En daarna ben ik nog met een aantal mensen van school wat gaan drinken in Alameda, waar ik al eerder over verteld heb: een hele gezellige buurt in Sevilla.

Vervolgens vertrok zaterdagochtend de bus naar.. Salamanca!! Een weekend-trip waar ik me samen met twee meisjes die ik in Lissabon heb leren kennen, voor heb ingeschreven. Mocht je het niet kennen, Salamanca is een kleine stad in het noordwesten van Spanje, ongeveer 6 uur rijden van Sevilla af. Eenmaal daar aangekomen, deelde ik de kamer met een meisje uit Santa Barbara, die ik ook al kende.  Niet van Lissabon, maar uit een eerdere klas, heel gezellig! Verder was er nog een Spaanse jongen mee die ook bij ons op school zit, alleen dan niet om Spaans te leren (dûh), maar Engels. Met z’n allen was het een heel gezellig weekend in een hele leuke stad! En het feit dat die jongen nauwelijks  Engels sprak, werkte ook nog eens heel bevorderend voor ons Spaans.

Dus, eigenlijk was deze week erg fijn! Komende week wordt vast ook een leuk weekje. Ik heb nog niet veel plannen, maar meestal komt dat vanzelf wel. Over twee weken ga ik weer een weekendje weg, en dan naar Granada, ook daar heb ik erg veel zin in.

Straks ga ik de kinderen ophalen van school, en vanavond gezellig eten met een paar mensen van school bij iemand thuis. Geniet van je week!

See you next time!  

Liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

18 thoughts on “Week acht in Sevilla & een weekendje Salamanca

  1. Zoveel uitstapjes = goed benutte tijd :D Ah dat kan dus ook, tjah waarom zou je op die manier ook geen Engels leren – logisch. Nog nooit gehoord zelfs van Salamanca, maar het klinkt pittoresk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>