ஜ Vijf weken in Sevilla ஜ

Mijn vijfde week in Sevilla was tot nu toe een hele leuke week. En léuker nog is, dat deze week voor mij nog lang niet afgelopen is. Morgen ochtend, zaterdag 10 oktober, vertrek ik namelijk voor een paar dagen naar Lissabon, of ‘Lisboa’, zoals ze hier in Spanje zeggen. En het grappige is, dat ik zelf ook pas sinds vanochtend weet dat ik komend weekend in de Portugese hoofdstad zal doorbrengen..

Er wordt door mijn school dit weekend namelijk een city-trip georganiseerd waarbij je drie dagen naar Lissabon gaat, en de school regelt het vervoer, hotel en het programma voor daar. Maar nu was het zo dat, toen ik gister samen met een andere meisje van school bedacht dat we eigenlijk tóch wel erg graag mee wilde, de inschrijving al gesloten was. Vervolgens hebben we gisteravond nog even nagevraagd of het écht niet meer kon, maar helaas, het was niet meer mogelijk. En toen vanochtend kwam die zelfde persoon, die ons gister vertelde dat het vol zat, naar ons toe om te vertellen dat er tóch nog twee plekken vrij waren, hoé leuk is dat?!

Verder was dit een fijne week.  Ik heb best veel gefietst door de stad, ik heb hier nu namelijk sinds ongeveer een week, een abonnement op Sevicidat zijn van die fietsen die je vaak in grote steden overal ziet staan. Je kunt zo’n fiets door middel van een persoonlijke code voor een bepaalde tijd gebruiken, en daarna moet je ‘m weer vast maken aan een soort paal. En wordt dan doormiddel van die persoonlijke code, bijgehouden hoelang je gefietst hebt, en of je je fiets wel of niet op tijd ingeleverd hebt. Heel erg leuk, omdat je fietsend de stad toch weer heel anders ervaart dan lopend of met de bus.

Daarnaast, heb ik deze week weer allemaal nieuwe mensen ontmoet, leuk geluncht, met een meisje uit Nederland en een meisje uit Zuid-Korea, én een avond tapas gegeten, met weer hetzelfde meisje uit Nederland, en een meisje uit Singapore. Het tapas eten was ook echt onwijs leuk, én in een erg gave buurt, Alameda. Echt zo’n hele gezellige buurt met veel café’s, bars en restaurants, waar ik dan dus ook lekker naartoe fietste op m’n Sevici fiets. Me gusta mucho!

Zo bijzonder eigenlijk, dat ik hier op een school zit, met mensen afkomstig uit zoveel verschillende plekken op de wereld bij elkaar. Er komt namelijk echt van alles voorbij! Singapore, Londen, Santa Barbara, Boston, en zelfs dus een meisje uit Zuid-Korea.. Daarnaast ook mensen uit Nederland, België en Duitsland, wat ik persoonlijk ook wel héél erg leuk vind!

Al met al was mijn week tot nu toe dus erg leuk! Daarnaast, heb ik ook érg veel zin om naar Lissabon te gaan! Dit zal overigens de tweede keer zijn dat ik deze stad bezoek. Ik vond het toen ik er de vorige keer was een héle gave en bijzondere stad, en ik vind het daarom erg leuk dat ik nu de kans krijg om deze stad nog eens te bezoeken! ♥

Liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

25 Replies to “ஜ Vijf weken in Sevilla ஜ”

  1. Wat leuk dat je toch naar Lissabon gaat! Echt super leuk! Ik ben er geweest en vond het een fijne stad.

    Veel plezier!

  2. Wat heb je geluk zeg dat toch plek vrij komen. Leuk dat je ook een nieuw meisje uit andere land ontmoet. Tapas ben ik ook benieuwd hoe dat zal smaken daar. Ik heb alleen tapas hier gegeten.

  3. Een heerlijke ervaring! Ik kan het alleen maar aanraden, ik woonde zelf iets meer dan 7 jaar op de Canarische Eilanden en het is gewoon zo’n levensverrijking! geniet ervan en geniet van Lisboa, ook prachtig trouwens!

  4. So lucky dat je alsnog meekon op die trip! Ja, je komt echt van allerlei nationaliteiten tegen – leuk dat je op die manier verhalen kunt uitwisselen!

  5. Oh! Hier ben ik afgelopen zomer ook geweest. Was er echt heel erg mooi en het viel me inderdaad heel erg op hoe vriendelijk de inwoners hier zijn. Zodra ze zien dat je hulp nodig zou hebben staat direct een hele meute rond je om je wegwijs te maken, ook al kan niet iedereen hier Engels.

Comments are closed.