✩ Started from the bottom..

Week twee in Sevilla is een feit. Al twee weken heb ik het hier overleefd, en elke dag wordt dat weer een dagje meer. En hoe meer dagen er voorbij gaan, hoe leuker het wordt en hoe beter het gaat.

Waar ik vorige week zondag nog eigenlijk nauwelijks mensen kende, heb ik nu een super leuk weekend achter de rug, met veel leuke mensen! En dat is natuurlijk wel onwijs fijn, en ook best snel gegaan. Ik bedoel: ik ben in een nieuwe stad, waar ik toen ik aankwam twee weken geleden, niets of niemand kende, behalve de familie waar ik woon. En nu heb ik hier al een klein beetje wat opgebouwd, dat voelt zo goed!

Ik kwam deze week in contact met een andere Nederlandse au pair, die weer een Duitse au pair kende. Het Duitse meisje kende weer een Spaanse jongen, en met hun ben ik vrijdagavond de stad in geweest. Echt zó leuk om andere au pairs te ontmoeten. Je hebt namelijk zó hetzelfde leven, en het is onwijs fijn om mensen te ontmoeten die precies in dezelfde situatie zitten als jij.

Vervolgens ben ik zaterdag met een meisje van school naar het centrum geweest, en toen ’s avonds weer met dezelfde mensen als vrijdag afgesproken om wat te gaan drinken en daarna sushi te gaan eten.

Ik ben by the way helemaal geen sushi fan: de sushi met vis is voor mij sowieso al een hele erge no-go, want ik ben niet zo van de zeediertjes, en de sushi met groenten vind ik eigenlijk heel eerlijk gezegd een beetje saai. Maar in dit geval maakte dat natuurlijk helemaal niet uit! Want het is zo leuk om in een nieuwe stad nieuwe mensen te ontmoeten waar het gewoon leuk mee is. En omdat het niet zeker is voor hoelang iedereen hier blijft, moet je denk ik gewoon heel erg van de leuke momenten genieten, en niet teveel vooruit kijken. Elke dag ontmoet je nieuwe mensen, en elke dag gaan er ook weer mensen weg. Elke dag staan je weer nieuwe verrassingen te wachten, zowel in positieve als in negatieve zin, en deze week waren er voor mij eigenlijk verrassend veel positieve momenten.

Ook mijn Spaans gaat echt erg goed! Of course, ik spreek het nog niet ‘echt’, maar ik kan met de kinderen in mijn gezin al zoveel beter communiceren dan de eerste week. Ik kan in het Spaans tegen ze zeggen dat we naar het park gaan: “Nosotros vamos a el parque”, en dat soort dingen. Zo leuk om te merken dat je gewoon elke dag weer nieuwe dingen bijleert.

Al met al is het dus eigenlijk een hele goede tweede week geweest, met veel vooruitgang. Het voelt voor mij echt zo van: “Started from the bottom and now I’m here..” Want je start als je zo’n avontuur aangaat echt met helemaal niks, en als je dan een beetje iets hebt opgebouwd, voelt dat toch wel bijzonder.

And now, keep going..!

Tot snel! ♥ ♥ ♥

Voor meer foto’s: klik op deze link om mij te volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

14 Replies to “✩ Started from the bottom..”

  1. Tof om te lezen! Is ook echt zo spannend zoiets :D Fijn dat het Spaans zo snel vooruitgaat. Je leert het ook echt snel in de praktijk. Je kunt het jezelf wel een stuk makkelijker maken hoor! Want meestal worden ‘ik’ en ‘jij’ en ‘wij’ niet uitgesproken. En ‘a’ en ‘el’ achter elkaar wordt ‘al’. Dus ‘Vamos al parque’ ;) Sorry hoor hahaha, ik vind het zelf altijd superfijn dat soort kleine dingen te weten. Echt nu nog steeds gaat er soms een wereld voor me open als ik opeens achter een Spaans foefje kom dat het opeens allemaal zoveel makkelijker maakt hahaha :D Veel plezier! Ben benieuwd naar je volgende belevenissen!

  2. Het lijkt zo vlot te gaan. De via-via connecties zijn echt handig, ook fijn dat je toch een ”bekendere” taal tegenkomt tijdens je tochten! Ik was eigenlijk ook niet voor de sushi als een vegetariër, maar ik kende er gewoon te weinig van – onlangs nog een hele wereld voor mij geopend :)

Comments are closed.