Drie weken in Sevilla ✾

Welcome Back! Vandaag drie weken geleden werd ik voor het eerst in mijn kamer hier in Sevilla wakker. En wat ik grappig vind, is dat sommige dingen zo snel gewoon worden. Mijn kamer, de buurt waar ik woon, de weg die ik naar de bus loop, de tijd dat ik opsta en zelfs mijn ’tikje’ ontregelde eetpatroon. Vooral die laatste is wel even een aandachtspuntje. Doordat ze in Spanje namelijk een heel ander idee hebben van wat je als ontbijt zou moeten eten (koekjes, cereals met een overload aan suiker, of azucarado yoghurt..), en doordat ze ’s middags warm eten (wat ik mis doordat ik daar geen tijd voor heb) en doordat ze ’s avond rond 10 à half 11 nog iets van een ‘snack’ eten in plaats van ‘gewoon eten’ (in mijn ogen een warme maaltijd ergens tussen 18:00 en 20:00), moet ik nog een even uitvinden hoe ik hier een beetje structuur in kan krijgen.. Ik heb nu in ieder geval havermout en bruine rijst gekocht, als een soort basics, zodat ik daaromheen met veel groente en fruit misschien een beetje een normaal eetpatroon kan opbouwen.. 

Naast dat er heel veel dingen snel gewoon worden, kwam ik er deze week ook achter dat er hier nog zoveel meer te ontdekken valt dan de dingen die ik nu al ken en als ‘gewoon’ beschouw. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat er nóg een Starbucks filiaal in de stad zit dat ik nog niet kende, al is dat nou misschien niet helemaal wat ik met ‘nieuwe dingen ontdekken’ bedoel.. haha! Maar toch vind ik ook dat heel leuk! Wat ik verder hiermee bedoel, is dat ik afgelopen vrijdag bijvoorbeeld, even een rondje door de buurt waar ik woon ben gaan lopen. Gewoon om het een beetje te verkennen: even naar de supermarkt, even om het huizenblok waar ik woon heen lopen, en gewoon nét even wat langer en verder doorlopen dan ik normaal doe, om te zien waar ik nou éigenlijk precies woon. Nadat ik bij de supermarkt en bij een enorme Chinese Bazar geweest geweest was, waar ze bakken vol nagellak voor € 0,90 per stuk verkochten (like heaven), kwam ik langs een heel mooi veld, dat met de ondergaande zon erop toch wel een héél bijzonder beeld opleverde, vond ik. En dát bedoel ik eigenlijk vooral met nieuwe dingen ontdekken: dingen die al de hele tijd heel dichtbij zijn, maar waarvan je gewoon niet weet dat ze er zijn.

En nu, een nieuwe week, dus weer nieuwe kansen.. Ik ben benieuwd!♥

Liefs, Florentine

Voor meer foto’s: klik op deze link om mij te volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

16 Replies to “Drie weken in Sevilla ✾”

  1. Ik ben benieuwd wat je na dat jaar gaat doen, haha! Volgens mij wil je dan nooit meer weg ;) Wel jammer dat je geen tijd hebt voor de uitgebreide lunch. Hier neem ik ook de grote maaltijd tijdens de lunch en dat is zó fijn! Scheelt een hoop in de avond :)

  2. Dit is zo leuk om te lezen. Het eetpatroon is inderdaad heel anders. Ik ben bij de lunch op school altijd de enige die daar met een broodje pindakaas zit, terwijl iedereen aan een warme maaltijd zit. Achja. Ik ben benieuwd naar wat je nog meer gaat beleven in Spanje<3 xx

  3. Zo leuk! Lijkt me inderdaad heel gaaf om steeds wat nieuws bij je in de buurt te ontdekken! Maar qua eten lijkt het me inderdaad wel lastig want Spanjaarden eten ’s avonds altijd super laat ja, op vakantie niet erg maar als je er wat langer zit kan ik me voorstellen dat het lastig is..

  4. Erg mooie zonsondergang, zoveel warmte ook nog ( en dat in haast oktober)! Eetpatronen, altijd iets om aan te passen in het buitenland. Vind het nog altijd ”vreemd” om te weten dat meeste Belgen juist ’s middags warm eten op het werk of school en ’s avonds boterhammen met chocopasta.

  5. Mooi geschreven. Wat tof dat je in Sevilla bent! Ik ben jaloers :). Ha, toen ik jaren geleden op uitwisseling was in Spanje, was ik inderdaad ook echt verbaasd over de gekke ontbijttaferelen die ze daar hebben.

  6. Het lijkt me een erg leuke ervaring. Ik ben zelf nog nooit in Spanje geweest, maar dat staat zeker nog op mijn wenslijst. Maar ik heb geen haast.. Leuk dat je nieuwe dingen en nieuwe plekken ontdekt!

  7. Veel plezier met nieuwe dingen ontdekken, moet geweldig zijn om Sevilla even je thuis te kunnen noemen. En zelfs gewoon op een citytrip vind ik de eetgewoonten in Spanje énorm wennen. Zo lang wachten voor je ’s avonds iets kan eten, dat kan ik echt niet aan, haha ^^

  8. Wat lastig zo’n ander eetpatroon! Ik moet zeggen dat ik als het zou moeten zo drie keer per dag warm zou eten, maar ik denk dat je tussen de middag ook wel haast warm eten nodig hebt als je pas om tien uur weer een maaltijd krijgt. Vervelend dat je daar geen tijd voor hebt!

  9. Wauw, ik heb er meerdere keren over nagedacht om als au pair aan het werk te gaan, maar toch die stap niet gezet. Leuk om jouw belevenissen te kunnen volgen! En dan ook nog eens in Sevilla :-).

Comments are closed.