Zeven (!) weken in Sevilla ♥

Hoi allemaal! Weten jullie nog, mijn eerste post, zeven weken geleden? Wat gaat het allemaal hard. Toen ik hier aankwam, hebben mijn ouders en broers meteen een ‘vakantie’ naar Sevilla op de planning gezet. Dus vanaf dag een, wist ik dat het zeven weken zou duren voordat ik ze weer zou zien. Maar dat er in die zeven weken tijd zoveel zou gebeuren, en dat deze weken zo snel voorbij zouden gaan, had ik nooit verwacht! Afgelopen week had ik, naast dat het super leuk was dat mijn familie hier was, ook een super gezellige en volle week met mensen van school.

Maandag had ik een dagje school, en moest ik redelijk vroeg naar huis voor de kinderen. Vervolgens ging ik het park met ze, heb ik voor ze gekookt, en de rest van de routine afgewerkt. Daarna ging ik heel gezellig uit eten met twee meisjes van school. Heel fijn om dan na mijn ‘werk’, er ’s avonds toch nog even uit te zijn!

Dinsdag had ik school, en daarna heb ik leuk geluncht met een meisje van school, en boodschappen gedaan. Vervolgens kookte ik ’s avonds heel lekker, namelijk pasta bolognèse.

Woensdag was een erg goed dagje! Eerst school, daarna ben ik naar Pabellón de la Navegación, (museum) geweest met een meisje uit China en een meisje uit Amerika, allebei weer van school. Daarna thuis geluncht, en met de kinderen naar het park geweest. Vervolgens heb ik toen ik daar zat, heel veel Spaans geleerd: woorden, zinnen en grammatica, het gaat allemaal steeds beter! Daarna ging ik ’s avonds naar de stad met twee Nederlandse meisjes en drie Zuid-Koreanen om te eten! Onwijs leuk, al was het wel een beetje zoeken hoe we het beste konden communiceren, omdat zij nauwelijks Engels spraken. Dus ja, ons Spaans een beetje oefenen dan maar, was de enige optie..! En verder spraken wij als Nederlanders ook een deel van de tijd gewoon in het Nederlands en de Koreanen in het Koreaans. Daarna zijn we nog met z’n allen Churros gaan eten, en al met al was het een super gezellige avond!

De volgende dag, zag ik na een leuke ochtend op school, eindelijk mijn ouders en broers weer! Ze hadden een appartement gehuurd in het centrum, vlakbij mijn school, waar ik van donderdagavond tot en met zondagavond ben gebleven. Ik had vrijdag vrij en dat was onwijs leuk. Daardoor had ik namelijk ook een beetje vakantie, want ik hoefde van donderdagavond tot en met zondagavond ook niet te werken. We hebben in die drie dagen tijd heel veel gezellige dingen gedaan, veel koffie gedronken bij de Starbucks, geluncht, en leuk uit eten geweest, dus lekker rustig aan allemaal. Heerlijk!

Daarnaast zijn we in het weekend ook nog naar de Kathedraal in Sevilla geweest, naar Plaza España, en het daarbijbehorende park ‘Maria Louisa’. Want, een béétje cultuur snuiven is soms ook niet verkeerd, en zéker niet in een stad als Sevilla..

Daarnaast ben ik zondag avond ook nog naar hetzelfde Chinese meisje geweest als waar ik vorige week een tea party had, want nu was het tijd voor een een Chinees dinertje. Heel leuk! Ze had allemaal heerlijke Chinese dingen gekookt, en er waren hele leuke mensen van school, dus het was gewoon een hele fijne en gezellige avond. Die ik vervolgens trouwens afsloot samen met mijn ouders en broers, door nog even een ijsje te eten en mijn spullen op te halen. Wánt, ik moest zondag avond alweer naar huis om maandag weer aan het werk te gaan.

Vervolgens ging ik maandag ochtend nadat de kinderen ontbeten hadden en aangekleed waren, zelf naar school. En toen ’s middags na school, heb ik samen met mijn ouders en broers een bustour gemaakt, erg gaaf! Daarna moest ik wel weer naar huis om een middagje en een deel van de avond door te brengen met de kinderen. Een beetje saai, maar gelukkig ging ik daarna wel heel leuk uit eten met mijn familie. We aten echt onwijs lekker, en in een heel leuk Italiaans restaurant! Vooraf bestelde ik insalata caprese en als hoofdgerecht een pizza met Parma ham, rucola en Parmezaan. Dit was trouwens ook gelijk de laatste keer dat we met z’n allen uit eten gingen, want dinsdag vlogen mijn ouders en broers om vijf uur ’s avonds weer terug.

Daarom besloot ik dinsdag ochtend na mijn au pair werk, om nog een dagje niet naar school te gaan, en de ochtend en middag met mijn familie door te brengen. Rustig ontbijten, koffietje hier, ijsje daar, een heerlijk laatste dagje dus!

Tot slot, heb ik afgelopen week een ticket naar NL geboekt! Begin december ga ik een weekendje naar Nederland, en stiekem heb ik daar best een beetje zin in. Máár, laten we niet te ver vooruit kijken, en eerst de komende week maar n’s overleven! ;-) Ik heb er érg veel zin in, en ik ben heel benieuwd wat ‘ie weer allemaal in petto heeft.

Geniet van je week!

Liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

27 Replies to “Zeven (!) weken in Sevilla ♥”

 1. Wat een leuke update! Echt fijn dat je zoveel plezier hebt! En echt fijn he als je familie komt? :) Superleuk trouwens dat je naar Nederland gaat!

 2. Klinkt erg fijn zeg en wat een prachtige foto! Ik ben er zelf nooit geweest maar lijkt me zeker iets om ooit naar toe te gaan.

 3. Wat gaat de tijd snel inderdaad acht weken van je eerste post en dat je er al zoveel mee hebt gedaan daar. Taal leren, dat lijkt me fijn dat je dat in het land zelf mag doen. Tijd met je familie door te brengen, dat moet toch kunnen. ;-)

 4. Het klinkt alsof het daar erg goed gaat, fijn! Leuk ook dat je familie langskwam, dat lijkt mij zeker als je zo ver weg zit wel even gezellig :)

 5. Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt<3 en wat leuk dat je familie langs kwam en dat je een ticket naar NL hebt geboekt. Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om even terug te zijn en vrienden en familie weer te zien<3 xx

 6. Wat spannend allemaal! Echt leuk om je avonturen te lezen. Geniet! Lekker wel om ook eventjes naar Nederland te gaan :).

 7. Wat gaaf dat je au pair bent! Ben nu voor het eerst op je blog trouwens, haha. Super tof dat je zo veel mensen leert kennen uit andere landen. Kan me voorstellen dat het soms inderdaad wel lastig is om met elkaar te praten. Fijne week!

 8. Wat gaat de tijd snel hé! Al 7 weken :) En wat leuk dat je een weekendje naar Nederland komt, al is het hier al lekker koud aan het worden! Leuk geschreven!

 9. Het klinkt zo grappig dat je een ticket hebt geboekt om naar Nederland te gaan :) je komt er vandaan, maar toch is dit een speciale manier. Fijn dat je toch je familie niet enorm lang moet missen en Churro’s, ah dat wil ik ook wel eens proeven.

 10. Wat leuk om te lezen wat je allemaal meemaakt en leert! Bijzondere tijd! En fijn dat je lekker tijd door kon brengen met je familie :-)

 11. Wat heerlijk, zeven weken in Sevilla! Stiekem ben ik best jaloers haha! Zo fijn, om tijd door te brengen met je familie! Super tof dat je ook au pair werk doet! :)

 12. Ahhh altijd leuk als je familia je komt opzoeken en je komt weer terug in december: ook erg fijn! Zo gaat de tijd ook sneller voorbij met al dit soort leuke vooruitzichten :-)

Comments are closed.