Een week au pair in Sevilla ✿

Nou, mijn eerste week als au pair heb ik gehad,  het was een veelbewogen weekje, maar eind goed al goed, want nu gaat alles eigenlijk muy bien! (betekent: heel goed)

Vorige week zaterdag kwam ik aan in Sevilla, en toen bleek mijn koffer niet meegekomen te zijn. Dus ik stond daar op het vliegveld in Sevilla, bijna 11 uur ’s avonds, op het punt op mijn gezin te ontmoeten, en toen was mijn koffer, waar ik ongeveer mijn hele klerenkast ingepropt had, er niet.. Het heeft vervolgens bijna een week geduurd, maar toen werd eindelijk mijn koffer hier bij het appartement afgeleverd. Ik denk dat degene die ’m afleverde in tijden niet zo’n blij iemand gezien had: ”Thank you so much!! Gracias!!” , was natuurlijk het enige dat ik uit kon brengen.

Want ik heb hier dus gewoon een week zonder mijn eigen spullen gezeten, en dat was ook gelijk de eerste week in mijn gezin hier, ik had mijn eerste schooldag, en ga zo maar door..

Máár, nu, een week verder, kijk ik toch terug op een hele goede eerste week!

Ik heb namelijk in een week al best wel wat Spaans geleerd! Hola, me llamo Florentine, soy Holandés, en allemaal woorden die een beetje in er rondom een huis worden gebruikt, zo is ’la casa’ het huis, en betekent ’la cocina’ de keuken.

In het huis waar ik woon komt elke dag een huishoudster, en zij spreekt alleen Spaans, dus de eerste dag kon ik helemaal niet met haar praten, afgezien van ”hola” in de ochtend en ”adios” in de avond. Maar nu, na een week, kan ik (met een beetje moeite) al best een klein gesprekje voeren, dus dat dat gaat erg snel!

Verder vind ik Sevilla echt een hele gave stad! Overal palmbomen, de hoge temperaturen, vandaar ook de doeken tegen de zon, die in het centrum tussen de huizen en winkelpanden zijn gespannen, zoals je op de foto ziet. Ik vind het een hele fijne stad om doorheen te lopen en te winkelen (wat afgelopen week ook wel nodig was, omdat ik geen spullen had!). Wat ook onwijs leuk is, is dat mijn school midden in het centrum zit! Met vier (!) Starbucks filialen op loopafstand, waarvan ik het filiaal op ’Puerta Jerez’, waar ik nu ook onder het genot van een chai tea dit berichtje zit te typen, toch wel de mooiste vind. Omgeven door mooie gebouwen, palmbomen, fonteinen, en het grootste deel van de tijd óók nog een strakblauwe lucht. Dat allemaal tezamen maakt het probleem die koffer van afgelopen week toch wel een klein beetje goed. ♥

Nu heb ik ook éindelijk mijn kamer helemaal kunnen inrichten en decoreren, én ik heb al mijn kleren hier, dus eigenlijk is het allemaal heel fijn.

Morgen start er weer een nieuwe week, ik ben benieuwd wat die allemaal zal brengen! ♥

Voor meer foto’s: klik op deze link om mij te volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

Veel liefs, Florentine

16 Replies to “Een week au pair in Sevilla ✿”

  1. Oh een week lang zonder je spulletjes is wel lang en zeker in een onbekende omgeving, wel fijn dat het is goed gekomen! Zo leuk dat het Spaans zo vlot tot je komt en de buurt klinkt fijn!

  2. Hoi! Ik ben ook even bij jou komen neuzen :D Wat leuk dat je als au-pair werkt in Sevilla! Dat wil ik wel volgen ;) Spannend ook om op the-hard-way Spaans te leren. Zo heb ik het ook gedaan eigenlijk. Ben wel benieuwd hoe je de chai thee hebt gedronken. Hier bij koffiebar Juan Valdez verkopen ze dat ook en is echt superlekker. Maar het is echt anders dan dat je zou verwachten. Ze maken het met chai thee kruiden in gekookte melk met appel en kaneel poeder erdoor. De normale chai thee is best wel pittig, maar deze is echt té lekker (en té zoet dus niet voor elke dag ;) ).

  3. Wat vervelend dat het zo lang duurde voordat je je spullen eindelijk had! Wel tof dat je al zo snel vooruit gaat met je Spaans!

  4. Wat ben ik jaloers zeg! Heerlijk lijkt dit plaatsje mij. Ik wil ook Spaans leren maar waar haal ik de tijd vandaan? Supergoed van jou en je zult het ook snel oppikken de taal doordat de omgeving dit spreekt

  5. Aahw wat vet dat je de taal al beter spreekt! Toch stoer dat je er zo heen gaat als au’ pair. Maar wel balen dat je zo lang moest wachten op je spullen :(

  6. Whaa, wat gaaf! Ben heel benieuwd wat je allemaal nog mee gaat maken daar in Sevilla. Gelukkig dat je eerste week goed bevallen is, ondanks je ontbrekende koffer! Mij lijkt als je omringt bent door mensen die Spaans spreken dat het inderdaad wel snel gaat, dus dat is fijn! Veel succes en plezier nog daar :-)

  7. Jeetje wat onwijs gaaf zeg! Au-pair in het buitenland zijn, dat lijkt me wel echt een hele leuke baan! Alleen wel lastig dat je zolang zonder je familie bent

Comments are closed.