Time to move on..

Als je me volgt op Instagram, dan zal je ongetwijfeld denken dat ik een luizenleventje leid hier in Spanje, en al Starbucks drinkend en Churros etend door het leven ga. Ik ontmoet leuke mensen en bezoek mooie plekken, nietwaar? Maar, dat was niet het enige. Het woord ‘was’ zegt het eigenlijk al een beetje, ik was au pair, maar afgelopen vrijdag besloot ik te vertrekken uit het gezin waar ik woonde en werkte. Ik geniet namelijk enorm van mijn hele avontuur hier in Spanje, alleen dit gezin, dat gaf mij niet de gezelligheid die ze mij van te voren wel beloofd hadden. Het is natuurlijk wel even een hele rare en bijzondere stap om te nemen, vooral op het moment dat ik echt ‘ging’. Echt zo’n gevoel van oké, niet nadenken, gewoon doen, there I go.. Geen idee wat er daarna komen gaat. Nu twee dagen later ben ik ben zo ongelofelijk blij dat ik deze stap heb gezet. Ik ben hier zo blij om omdat dit gewoon het beste was wat ik in deze situatie kon doen. :-)

Dus vrijdag, kwam ik met al mijn koffers en tassen aan bij het huis van een vriendin en haar compañero de piso waar ik nu een weekje kan blijven, en het is hier zo ontzettend fijn! Ik zit hier nu op de bank dit artikeltje te typen, en nu ik niet meer bij dit gezin woon, realiseer ik me nog meer hoe heerlijk het leven eigenlijk kan zijn, en al helemaal als je in Sevilla woont.  En dat klinkt natuurlijk een beetje overdreven, maar ik geniet nu overal zó van. Op dit moment is alles even perfect. Alles van vrijdag avond tot nu ging echt voorbij als een soort droom. Ik kwam hier aan, we zijn uit geweest, de volgende dag was het heerlijk weer, en hebben we gepicknickt in een parkje aan de rivier met pizza en drankjes, en daarna gewinkeld en uit eten geweest. Toen hebben we nog wat gedronken ergens, en daarna gezellig thuis gezeten. Vandaag is het plan om eerst even te gaan ‘leren’ (voor school) in de Starbucks, daarna thuis met een groepje mensen van school wat plannen voor de kerstvakantie te maken, en vervolgens ga ik een ander ‘au pair gezin’ ontmoeten en dan gaan we uit eten.

Ik wil trouwens nog niet meteen bij een ander gezin intrekken, maar ik wil daar waar het kan, zoveel mogelijk gezinnen ontmoeten. Wie weet zit er iets bij dat heel goed bij mij past en dat heel goed klikt. Ik ben namelijk van plan om na de kerstvakantie, dus vanaf januari 2016, óf bij een ander gezin als au pair te gaan werken, of in een appartement te gaan wonen, en dan naast dat ik hier naar mijn talen-school ga, ook te gaan werken. Maar eerst, heb ik vooral heel veel zin om gewoon even van mijn tijd hier te genieten. ♥

Ik heb eigenlijk nog geen idee waar ik de komende weken ga wonen, en wat er allemaal gaat gebeuren, maar ik vind het wel even lekker zo. Want dit geeft zoveel meer rust en het geeft mij zoveel meer energie, dan wonen in een gezin dat gewoon niet hun best doet om het gezellig te maken.

Bizar allemaal, hé!? Maar erg fijn, en eigenlijk heb ik me in een lange tijd niet zo goed gevoeld. Want ik heb zoveel leuke mensen om me heen, ik woon in een hele leuke stad, voor een week heb ik een hele fijne plaats om te wonen, en mijn Spaans gaat steeds beter. En dan ga ik óók nog eens binnenkort weer naar Nederland.

Ik denk dat het enige dat ik nu kan doen, gewoon doorgaan is, just keep going..

Hopelijk tot snel! Liefs Florentine

~

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

25 Replies to “Time to move on..”

 1. Wat stom dat je het niet kon vinden met dat gezin, maar fijn dat je er weg bent dan… Hoop dat je een leuk gezin vindt, en geniet maar hoor, ik ben jaloers!

 2. Goed van je dat je bij dat gezin bent vertrokken! Zoiets kan echt veel energie van je vreten. Zelf had ik dat ook met mijn stage, toen ik gestopt was merkte ik hoeveel ik eigenlijk inleverde om daar te blijven.

 3. Om het gewoon te doen en om de stap te zetten vind ik al knap van jou, jammer dat het anders was gegaan dan was afgesproken. Dat je eigenlijk vrij voelt, ben ik blij voor jou en benieuwd wat op je pad gaat komen, maar dan lees ik hier de volgende keer denk ik. ;-) geniet ervan en succes!

 4. Wat een onverwacht berichtje haha :) Maar echt stoer dat je die beslissing hebt genomen hoor! Sowieso al lastig in je uppie daar te zitten en dan gewoon ook nog even voor jezelf kiezen vind ik echt mega dapper. Jij komt er wel! x

 5. Wauw, dat is heftig! Lijkt me een moeilijke stap om te zetten maar als je het daar niet fijn vond is het altijd het beste om iets anders te zoeken! Ik hoop dat je een gezin of baan vindt die beter bij je past. Enjoy daar in Sevilla!

 6. Jammer dat je gezin je toch tegenviel! Het viel mij al wel een beetje op dat je updates meer over de leuke dingen die je hebt gedaan gingen dan je gezin, erg jammer als het daar niet zo gezellig is. Hopelijk vind je snel een nieuwe woonplek! Knap dat je deze stap gewoon hebt gezet!

 7. Jammer dat het zo moest gaan bij dat gezin maar wel heel fijn dat je eigenlijk zo veel vrijheid hebt. Hopelijk vind je snel weer een nieuwe woonplek, veel succes!!

 8. Goed dat je daar voor gegaan bent, als het beter voelde zo. Sterke en wijze stap. En fijn, de vrijheid die je daartoe hebt! :)

 9. Oeh dat zal geen makkelijke, maar wel een hele belangrijkte stap voor je geweest zijn, zeg! Fijn dat je ruimte hebt om even terug te vallen, ergens. En dat je zo lekker enthousiast naar de toekomst kijkt. Alles komt wel goed met jou, volgens mij :)

 10. You go girl. Kiezen voor jezelf is niet altijd even makkelijk. Ik voel echt in je artikel dat je 1000% geniet, goed zo! :) Ga zo lekker door. Doe lekker wat goed voelt!

 11. Hè wat jammer dat het 1e gezin niet fijn was! Echt goed van je dat je deze stap hebt gezet joh! :) :) Hoop dat je een gezellig gezin zal vinden en nog een hele fijne tijd hebt daar :)

 12. Wat een onverwachte en dappere stap! Gelukkig voel je je nog wel happy in Sevilla en hopelijk kom je snel een leuk gezin of baantje tegen.

 13. Jeetje, dat verwacht je ook niet als je er heen gaat! Maar nu gewoon lekker genieten van de tijd dat je er nog bent!

 14. Oh jeetje, dat is heftig. Maar wel de juiste beslissing, als je je nu beter voelt. Succes de komende tijd! En geniet van de vrijheid :-)

 15. Ik ben vandaag voor het eerst op je blog en dit is het eerste wat ik van je lees. En wauw, je schrijft niet alleen zo heerlijk leesbaar (verwoord ik dat goed, hihi?), maar ook je beslissing vind ik enorm moedig (ondanks ik niet weet wat hier allemaal aan vooraf ging). Sowieso vind ik het al onwijs gaaf dat je hebt gewerkt als au pair en dat allemaal in een vreemd land. Respect.

 16. Wat stoer juist dat je het zo gedurfd hebt om te stoppen., is een flinke stap!
  Af en toe geen idee hebben wat je doet is op zn tijd juist eens goed!
  Geniet lekker nu je weer kan :D

 17. Ah wat stom dat het bij dat gezin niet leuk was! Ik hoop dat je een ander gezin vind die wel perfect bij je past. En anders zelf een leuk appartement en een baan vind! Sevilla lijkt me echt een prachtige plek om te wonen, ik ben jaloers en zou graag eens langskomen als ik je kende! Komen veel mensen je bezoeken? Je ouders waren er laatst toch?

 18. Wist absoluut niet dat je het zo soepel allemaal kon veranderen – verhuizen van gezin, maar jammer jah dat het niet klikte – toch, weer heel wat memories gemaakt :)

 19. idd! Gewoon doorgaan. Wel jammer van dat gezin, maar van alle ervaringen is het belangrijkste dat je ervan leert. En goede beslissing van je om meerdere gezinnen te ontmoeten en niet gelijk erin te trekken. Ben heel benieuwd naar je zoektocht en kijk ernaar uit om je volgende update te lezen <3

Comments are closed.