Welcome to the fifth..

Morgen gaat mijn vijfde (!!) week in Sevilla alweer in, wat gaat het allemaal onwijs snel! Ik heb een goede week gehad, met veel vooruitgang voor mijn gevoel.

Om te beginnen, is het namelijk zo dat ik nu echt begin te merken dat ik eigenlijk gewoon al een beetje Spaans spreek. Ik ga elke week van maandag tot en met vrijdag naar school, en dan elke dag zo’n 3,5 uur. Dat is natuurlijk best veel, alleen tóch had ik in de eerste paar weken niet écht het gevoel dat ik vooruit ging. Maar deze week, voelde voor mij een beetje als een omslagpunt. Ik heb bijvoorbeeld gister geprobeerd om met de kinderen in mijn gezin álleen maar Spaans te spreken, terwijl ik daarvoor eigenlijk alles in het Engels deed. En wat zo leuk was, is dat de kinderen mijn Spaans echt begrepen, en dat ik ook begreep wat zij zeiden. Dat is natuurlijk een bijzonder moment, omdat dat toch eigenlijk is waar ik elke dag naartoe werk op school.

Daarnaast heb ik deze week eindelijk de kathedraal van Sevilla bezocht, samen met een meisje van mijn school. En dát mocht ook wel eens tijd worden.. Want een jaar in deze stad wonen zonder bijvoorbeeld de kathedraal gezien te hebben, dat kan natuurlijk eigenlijk niet. Alleen tot nu toe, heb ik er eigenlijk gewoon nog geen tijd voor gehad, eén daarnaast voel ik me al helemaal geen toerist meer in Sevilla, dus voel ik me ook minder aangetrokken tot alle toeristische attracties. Máár, ik ben wel heel blij dat ik gegaan ben, want het was super gezellig! En het is natuurlijk heel leuk om met andere ‘buitenlanders’ de stad een beetje te verkennen.

Tot slot was deze week een hele goede week, omdat ik heel lekker gekookt (en dus gegeten) heb elke dag. Gisteren at ik bijvoorbeeld pasta met kipfilet, gekruid met kerry, peper en zout, en daarbij sla met mozzarella en tomaat. Een andere dag deze week maakte ik zilvervlies rijst met broccoli en kip. En een andere dag at ik weer tortellini met mozzarella/tomaat erin, een beetje spinazie erdoor en een salade erbij. En dit is nog maar het begin.. Ik moet namelijk nog een beetje uitvinden hoe ik het nóg gevarieerder kan krijgen en misschien nóg gezonder. Maar ik ben hier al heel erg blij mee ;-)

Verder zijn mijn plannen voor vandaag om iets lekkers én gezonds te eten vanavond, en dan ga ik morgen met een paar mensen van school naar Itálica, een oud Romeins stadje dichtbij Sevilla.

Enjoy the weekend! 

Veel liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

22 Replies to “Welcome to the fifth..”

 1. ZO leuk om te lezen, ben alweer benieuwd naar volgende week, en wat goed dat je spaans beter wordt, ik heb ook af en toe weer z’n punt dat het opeens een stuk beter gaat! xx

 2. Ik vind deze wekelijkse update heel fijn om te lezen! Goed dat je Spaans zo snel vooruit gaat. Hmm dat eten, ik ben dol op mozzarella :)

 3. Lijkt me heel fijn om te merken dat je met Spanjaarden een gesprek kunt voeren en dat je jezelf goed verstaanbaar kan maken, zijn de lessen niet voor niets! En fijn dat het goed gaat met koken, klinkt allemaal heel lekker!

 4. Wat ongelofelijk geweldig dat je gewoon in Sevilla woont voor een jaar… zonder twijfel mijn favoriete Europese stad. Stiekem ben ik wel jaloers haha. Ik ga ook even je andere updates nog lezen!

 5. Wauw wat super cool !! ik ben vol bewondering alles aan het lezen ! ik vroeg me eigenlijk af hoe je geregeld hebt au pair te worden in een ander land :) zou je dat een keertje willen vertellen ;o?

 6. Oh toch al zeer knap dat je een geheel gesprek in een andere taal kan voeren! Bwah toeristenattracties moeten ook gezien worden, zijn om een reden zo populair :) Het eten klinkt erg lekker en gezond, je hebt daar vast diverse specerijen bij de hand die je hier niet snel vindt.

 7. Super leuk om te lezen, ik ben echt een beetje jaloers joh!
  Dat je nu al beter wordt in Spaans vind ik erg tof en dan begrijpen kindjes je ook nog hihi

 8. Wat leuk met je taal doorbreekpunt. Ik weet zelf nog goed de eerste zin dat ik spreek in Nederlandse taal op de markt bij een kaaskraam ” Ik wil graag een punt kaas a.u.b.” En hij begreep me, ik was zo blij en gelukkig. Het was al 15 jaar geleden.
  Mooi dat je goed voelt en dat het goed gaat. Gevarieerd eten is een goed punt om aan te denken, maar je bent al heel goed bezig. Ik vind ook dat je nog mooie kansen hebt om daar te mogen beleven wat veel mensen niet eens de kans krijgen.

 9. Wat gaaf om Au pair te zijn! Lijkt me ook zo ontzettend tof. Ja, ik ben ook wel benieuwd hoe je hieraan kwam. Liefs, Laura

Comments are closed.