1 Week au pair in Valencia ✿

Hola a todos  ❥

Gistermiddag was het preciés één week geleden dat ik aankwam in Valencia. Vorige week zondag haalde mijn au pair familie mij aan het eind van de middag op van het vliegveld in Valencia. Daarna hebben we ergens wat geluncht en toen begon het hele avontuur. Een nieuw huis, een nieuwe stad, nieuwe mensen. In één week tijd is het me behoorlijk goed gelukt om mij thuis te voelen hier in de stad. I mean: ik ken alle metrolijnen, ik ken de grote straten in het centrum, ik heb leuke mensen leren kennen, ik ben begonnen met een cursus Spaans, ik ben naar het strand geweest, gewinkeld met andere au pairs, ik heb middagen met de kinderen aan het zwembad gezeten, ze naar hun muziekles gebracht, ik ken de weg in de buurt waar ik woon en ik ben helemaal gewend aan de Spaanse tranquilidad. Ik krijg hier echt positieve energie van.

In deze blogpost neem ik je mee door de afgelopen week. Mijn eerste week in Valencia.  Let’s go!  ✿

Valencia

Dit is de eerste foto die ik in Valencia maakte. De eerste maandagochtend ging ik nadat ik de kinderen naar school had gebracht meteen even het centrum in.

Valencia

Ik ga iedere middag met de kinderen naar het zwembad en dit is dan zo’n beetje de setting. Ik begin er steeds meer van te genieten, omdat het steeds warmer wordt hier.

Valencia

Mijn weg naar de metro. ❁ ❀ ✾

Valencia

Spanish breakfast!! Spaanser kan je het bijna niet krijgen. Een tostada met olijfolie, tomaat, jamón ibérico, sinaasappelsap en een café con leche.  

Valencia

Op vrijdagochtend besloot ik nadat ik de kinderen naar school had gebracht om een beetje sightseeing te gaan doen.

Valencia

But first, coffee. In een zijstraatje van Plaza del Ayuntamiento zit een super leuk Starbucks filiaal.

Valencia

Valencia

Ik liep door de buurt barrio del Carmen naar de Mercado Central. Een super mooie overdekte markt waar groenten, fruit, wijn, kaas, jamón en nog véél meer wordt verkocht.

Valencia

Valencia

Zó leuk!! En echt typisch Spaans.

Valencia

Vrijdagavond had ik met twee meisjes van mijn taalcursus afgesproken in het centrum. We gingen samen koken en eten, en daarna in een bar in het centrum voetbal kijken. Want Spanje speelde de WK wedstrijd tegen Portugal! Het werd 3-3. Deze foto nam ik rond een uur of half 9 in mijn eigen buurt.

Valencia

Van sommige dingen maak je gewoon iédere keer wéér foto’s. Zo heb ik dat met deze bloemen langs de weg die ik loop naar de metro. Ik houd hier zo van!

Valencia

Zaterdagmiddag ging ik met twee meisjes van mijn taalcursus winkelen in het centrum. De Primark is hier net geopend!! Super leuk. Daarna hebben we geluncht met wat tapas en cervezas op Plaza de la Reina. 

Valencia

Zondagmiddag ging ik nadat ik geluncht had met mijn au pair familie met de tram naar het strand. Ik had daar afgesproken met twee andere meisjes die ook au pair zijn hier in Valencia. Eentje uit Duitsland en eentje uit Zweden. Het was super gezellig! En we hebben zó lekker gegeten..

Valencia

Valencia

Favorite kinda outfit. ✿

Agua de Valencia

We dronken Agua de Valencia: een mix van cava, sinaasappelsap + wodka óf gin. Wat een fijn uitzicht hé?!

Valencia

Dinner! We aten gazpacho en patatas bravas. SO Spanish.. ;-)

Valencia

We gingen naar het strand bij Playa Malvarrosa. Súper veel palmbomen, leuke eettentjes en mooie boulevards. Een héérlijke afsluiting van de week.

Nu is het maandag. Dat betekent dat mijn tweede week hier in Valencia ingaat. Ik vind dat ik een behoorlijk drukke eerste week heb gehad. Natúúrlijk heb ik daar ook wel hard voor gewerkt.

Ik heb erg veel zin in de aankomende week. Voor mijn werk ben ik ‘verplicht’ om vijf dagen in de week met de kinderen aan het zwembad te zitten. Dus ik hoop dat ik super bruin ga worden deze zomer. Oh, en ik heb dit weekend een nieuwe bikini gekocht. Een triangel bikini met panterprint. LOVE IT. Dus ik heb wel zin om vanmiddag naar het zwembad te gaan.

Ik spreek jullie snel weer!

Ciao! Florentine

❁  ❀  ✾

11 Replies to “1 Week au pair in Valencia ✿”

 1. Valencia ziet er prachtig uit. Je vermaakt je wel daar. Die koepel is zeker heel mooi om te zien. Wat is het daar gezellig druk. Succes met au pair zijn. Echt iets voor jou om te doen. Lijkt mij leuk om te doen. Lekker bruin worden. Leuke foto’s.

 2. Genieten joh! Ik was erg voor Spanje met de wedstrijd, want ik hou wel van die speelstijl. Maar ja. Gelijkspel is ook heel goed.

 3. “Verplicht” aan het zwembad liggen ,wat een straf ;-). Geniet van je werk en het bruin worden :-).

  PS weer mooie foto’s!

 4. Wat leuk om te zien dat je het naar je zin hebt daar! Je foto’s zijn prachtig. Ik ga er in september heen, ik ga alles proberen te onthouden haha!

 5. Wat heb je het daar geweldig! En inderdaad geen straf, al die dagen bij het zwembad, heerlijk hoor!

 6. Wauw! Ik kan me voorstellen dat je hier veel positieve energie van krijgt zegt! Werken in zo’n omgeving is geen straf!

 7. Wauw dit is echt goals! Ik ben zo ontzettend dol op Spanje en zeker Valencia, het heeft mijn hart gestolen. Meid hoe tof dat je dit beleeft, ik lees hier graag meer over en natuurlijk insta haha!

 8. Wauw zo leuk! Ik ben onlangs met mijn vriend naar Valencia geweest, het is zo’n mooie stad!
  Nu ik je foto’s zie, zou ik het meteen terug willen gaan bezoeken! :)

Comments are closed.