It’s only getting better 👅

It’s only getting better, als in: het wordt hier alleen maar leuker. De afgelopen week is alles opeens echt in sneltreinvaart gegaan. Van de ene op de andere dag had ik het gevoel dat ik hier écht woon, dat ik écht deel uitmaak van een Spaanse familie, dat ik écht de hele stad ken en vooral dat ik hier écht een eigen leven heb.

Het állerleukste vind ik dat ik hier in Valencia de afgelopen weken echt geleerd heb om met de dag te leven. Ik begin aan een week zonder één enkel plan en aan het eind van de week realiseer ik me dat ik bijna geen minuut vrij heb gehad door alles wat ik onderneem. Dat klinkt voor sommigen misschien benauwend, maar ik heb dat een beetje nodig. “I’m here for a good time not a long time..”, en ik wil graag zoveel mogelijk halen uit de tijd die ik hier heb.

In deze post neem ik je mee door mijn afgelopen week. Mijn één na laatste week hier. Get ready voor heel veel foto’s! ♥

Valencia

Casual mornings at the pool. 

Valencia

Op maandagavond was ik in Parque de la Cultura in het centum. Just chilling :-)

Valencia

Valencia

Op woensdag moest mijn au pair moeder voor haar werk naar Elche, een stad in de provincie Alicante. Ongeveer 2,5 uur van Valencia af. Ze vroeg of wij (de kinderen en ik) meewilden. Zij had maar één afspraak staan en de rest van de dag zouden we samen Elche verkennen. Mijn antwoord? – Of course. 

Valencia

Het eerste dat we deden nadat ze klaar was, was een trip naar el Palmeral de Elche. Een enorm gebied hélemaal vol met palmbomen: helemaal mijn ding. Want als er iémand van ongeveer iedere palmboom die voorbijkomt een foto maakt, dan ben ik dat wel (hehe). 🙈

Valencia

Valencia

Nadat we geluncht hadden in het centum gingen we iets heel gaafs doen. Elche is bekend om zijn schoenfabrieken met daar aan vast enórme outlet winkels. We zijn de hele middag van de ene naar de andere outlet gereden en we hebben héél veel schoenen gekocht. Seriously, de hele achterbak vol. Het was zo’n gezellige dag!

Valencia

Donderdag ging ik aan het eind van de middag koffie drinken met een Nederlands meisje dat op dezelfde taalcursus zit als ik. We zaten in een super leuk koffietentje en het was heel gezellig! Daarna hadden we onze les en toen ging ik wat eten met hetzelfde Nederlandse meisje en nog een ander meisje uit Duitsland. So much fun. ❁

Valencia

Friday dinner night! ♥ With my pretty Swedish friend. Later schoof er ook nog een ander meisje aan. We aten in één van mijn favoriete buurten in Valencia, namelijk La Ruzafa. Daarna gingen we uit in El Carmen, een hele gezellige buurt met allemaal barretjes en cafés. Zo’n leuke avond.

Valencia

Valencia

Zaterdag ging ik naar het strand. Naar Playa de la Malvarrosa. I love it 🌞 ♥

Valencia

“Some things you never get used to”, na zes weken hier in Valencia vind ik dit beeld en de sfeer die het met zich meebrengt iedere dag weer nét zo bijzonder.

Valencia

Toen ik van het strand op weg was naar huis, belde mijn au pair familie mij op om te vragen of ik met hen mee wilde naar een muziekevenement in ‘El Palacio de las Artes Reina Sofía’ (maakt deel uit van La Ciudad de las Artes y las Ciencias). Het was zó cute aangekleed met lampjes en palmbomen en er hing een super tranquilo sfeertje. We hadden een erg gezellige avond.

Valencia

Valencia

Zondagochtend reed ik met mijn au pair familie naar l’Eliana, het dorp waar de zus van mijn au pair moeder woont. We waren uitgenodigd voor een pool party en lunch voor haar verjaardag. l’Eliana is echt een stuk buiten de stad, dus er staan vooral grote huizen met zwembaden. Echt een beetje een vakantie gevoel ;-)

Valencia

Zondagavond zette mijn au pair vader mij af in de stad zodat ik met mijn vriendinnetjes van mijn taalschool kon gaan eten. We aten in een super leuke buurt in Valencia die La Amistad heet. In Sevilla woonde ik in een hele fijne buurt die Los Remedios heet, en ik zou zeggen dat La Amistad een beetje het Los Remedios van Valencia is.

Aan mijn eten hoef ik denk ik niet zoveel woorden vuil te maken.. Grilled veggies met geitenkaas: SO good! ღ

Valencia

Last but not least… Deze shower gel en bodylotion zijn echt mijn #1 favorieten. Deze geur is zó bijzonder! Altijd als ik in Spanje ben koop ik deze producten en volgens mij is deze lijn in Nederland nergens verkrijgbaar. Mocht dat wél zo zijn, laat het mij dan weten in de comments. ♥

Talk soon!

❁  ❀  ✾

Heel veel liefs,

Florentine

11 Replies to “It’s only getting better 👅”

  1. Wat heerlijk dat je helemaal je draai hebt gevonden. Seize the day girl! En jouw au pair moeder – dat woord, haha – ziet er echt classy uit. Heel leuk om te lezen hoe jouw leventje eruit ziet daar.

  2. Wat een fijne week weer en wat een heerlijke zomerse foto’s! Groot gelijk je liefde voor palmbomen hoor hihi! Misschien kun je er eentje in je huis in NL zetten om je Valencia Vibes vast te houden :D?
    Je laatste weekje nu he? GENIET!!

  3. I’m here for a good time not a long time… Mooie uitspraak! Palmbomen vind ik ook altijd zo mooi en dat heerlijke eten! Have a good time! x

  4. Wat fijn om te lezen, wouw en die foto’s weer echt prachtig is het daar..
    en vooral dat eten echt heerlijk…

  5. Ik ben zo gek op jouw reisverslagen! Zulke mooie foto’s en nu ik zelf maar een paar uur per dag kan bewegen thuis door die hernia, voelt het alsof ik er ook heel even uit ben. Dank je wel! Liefs!

  6. Oh wat een heerlijke foto. Krijg er zo’n vakantie gevoel van. Terwijl jij natuurlijk gewoon moest werken :)

Comments are closed.