Otra semanita ⚘ 4 weken in Valencia

Hello my dears,

Gisteren was het alweer vier (!!) weken geleden dat ik hier aankwam in Valencia en ik moet je zeggen: de tijd gaat véél te snel. Ik heb nog maar twee weken te gaan, maar eigenlijk wil ik helemaal nooit meer naar huis.. haha ♥

Ik ben zó dankbaar voor hoe leuk ik het heb met mijn au pair familie, hoeveel leuke mensen ik heb ontmoet en ik vind het zo gaaf hoe ik de stad steeds beter leer kennen. Eigenlijk begin ik me steeds meer ’thuis’ te voelen en ik krijg steeds meer routine in mijn leven hier. Ik zit er echt hélemaal in.

Afgelopen week zat zó vol gepland dat het voelt alsof het een hele maand was! Vorige week zondag kwam ik terug van een weekendje in Nederland en daarna begon het allemaal. In deze blogpost neem ik je in vogelvlucht mee door mijn week. Vámonos!  

Valencia

Om te beginnen een foto van mijn weekend in Nederland. Ik was twee dagen terug voor de tachtigste verjaardag van mijn oma die we vierden in Maastricht. Het was zó leuk om iedereen weer te zien! Het was een heel gezellig weekend vol lekker eten, zon en shopping sessions. Zondagavond vloog ik terug naar Valencia, mijn au pair vader haalde mij op van het vliegveld.

Valencia

Back in town!!! ♥ ♥ ♥

Valencia

Scrunchies are back! Zo leuk dat deze old school haarelastieken weer helemaal een trend zijn.

Valencia

Qué preciosa, no?? Ik houd zo van deze sfeer.

Valencia

De weg die ik ’s avonds van de metro naar huis loop. Zó mooi!

Valencia

Valencia

Favorite armcandy atm. ❥ Ik vind dit zo’n fijne combinatie.

Valencia

Afgelopen week heb ik super veel tijd doorgebracht in het centrum. Natuurlijk omdat ik naar mijn cursus Spaans ging, maar ook de andere dagen heb ik in de stad doorgebracht. Het park op de foto is parque de la Cultura, en heel gaaf park midden in de stad. Wát een sfeer hangt daar, heerlijk!

Donderdagavond organiseerden mijn au pair familie een surpriseparty voor hun oudste dochter. Zij gaat volgend schooljaar in Amerika doorbrengen én ze is bijna jarig dus het was een afscheid én verjaardagsfeest in een. Zó leuk. We hadden tortilla de patata en allemaal andere Spaanse hapjes gemaakt en álle vrienden en familie kwamen. Wat ik zo leuk vind aan zulke dingen is dat je ze alléén meemaakt als je deel uitmaakt van een Spaanse familie (bijvoorbeeld als au pair). Als ik hier bijvoorbeeld als exchange student was geweest en alleen maar internationals had leren kennen dan zou ik dit soort ervaringen niet opdoen.

Valencia

Vrijdag ging ik met mijn au pair moeder, haar oudste dochter en een vriendinnetjes van haar winkelen in een super groot winkelcentrum in de buurt. Zó gezellig! We hebben best veel gekocht en we hebben daar ook wat gegeten. Super leuk dat ze mij meenam. En het was zo’n gaaf winkelcentrum. Het heet Centro Comercial Bonaire.

Valencia

Zaterdag hadden we een family day! Ik ging met de familie lunchen in de stad en daarna naar La Ciudad de las Artes y las Ciencias. Een heel groot futuristisch bouwwerk met een museum erin. Heel gaaf. Daarna zijn we nog even met zijn allen naar het strand gereden.

Valencia

Zaterdagavond had ik met een Zweeds meisje van mijn taalcursus afgesproken om wat te drinken in het centrum. We zaten op een super leuk terrasje in een heel cute straatje in de binnenstad. Later schoof er ook nog een meisje uit Nederland aan.

Valencia

What can I say..?! ❦

Valencia

Valencia

Zondag vierden we de verjaardag van een meisje van mijn taalcursus (niet op de foto!). ’s Ochtends ben ik eerst lekker naar het zwembad geweest en daarna heb ik geluncht met mijn familie. Tegen het eind van de middag ging ik naar het centrum voor de birthday party. We aten met drie meisjes uit Nederland, eentje uit Zweden en een uit Londen bij La Tagliatella, mijn favoriete Italiaanse restaurant in Spanje. SO good! En super gezellig. ♥

Y ya está :-)

Zo vloog er wéér een week voorbij. Ik ga aankomende week proberen nóg meer van alles te genieten en nog meer dingen te doen die ik leuk vind, want vóórdat je ’t weet zit mijn tijd er hier alweer op.

Ciaoo,

Florentine

⚘ ⚘ ⚘

9 Replies to “Otra semanita ⚘ 4 weken in Valencia”

 1. Zo leuk geschreven Floor! Ook fijn om te lezen dat je het daar naar je zin hebt! Maak er wat moois van, van de twee laatste weekjes in Valencia ♥️

 2. Ik ben natuurlijk stikjaloers, maar wat een mooie foto’s en mooie omgeving. Zonder gekheid, wat lijkt mij dat heerlijk om zo een taal te leren. In zo een mooi land, lekker weer en gezellige “collega’ s”.
  Wish I was younger ;)

 3. Wat een fantastische tijd heb je daar zeg! Jammer dat het alweer bijna voorbij is…
  Geniet er de komende week nog van en zorg dat je herinneringen hebt om nooit meer te vergeten <3

  Liefs

 4. Jullie vermaken je wel. Prachtig land! Heerlijke zomers temperatuur. Hier ook bij ons. Mooie armbanden heb je om. Staat leuk. Het is al bijna weer voorbij. Hard gegaan allemaal zeg!

 5. Wat leek me dat een fijne week! :) Valencia is echt prachtig. Ik ben er twee jaar geleden geweest en nu ik deze foto’s zie, wil ik meteen terug!

 6. Ik denk dat je inmiddels al weer thuis bent, maar wat een mooie herinneringen heb je gemaakt zeg! Mooie foto’s en hele mooie armcandy inderdaad. En dat gebak op de eerste foto, whaaaaaa!!! So good! xxx

 7. Ah heel tof babe!! Valencia is een geweldige stad en zo leer je de stad helemaal goed kennen en het leven ook. Have fun!

Comments are closed.