Adidas ♛ Stan Smith

Ik denk dat toen Stan Smith in 1971 ‘ja’ zei tegen een samenwerking met Adidas, zowel hij áls het merk zelf, nooit hadden durven dromen van het succes van de schoen die toen tot stand kwam.

En nu, zo’n 44 jaar later, heb ook ik eindelijk een paar van deze schoenen in mijn bezit. En wat vind ik ze gaaf! Helemaal wat ik leuk vind, en wat ik wilde hebben op dit moment, ik zal je vertellen waarom..

Ten eerste, vind ik het leuk dat deze schoenen, doordat ze eigenlijk ooit als tennisschoenen ontworpen zijn, er heel sporty uitzien. Ik vind het altijd heel gaaf als sneakers er een beetje uitzien als ‘sportschoenen’, want als je ze dan combineert met een best wel nette outfit, kan je deze outfit zomaar even omtoveren tot iets heel casuals. Ook lopen schoenen als deze vaak heel fijn.

Daarnaast, vind ik witte schoenen heel gaaf! Dat is wat mij betreft namelijk een kleur die je makkelijk met allerlei andere kleuren kunt combineren. Ikzelf vind het vooral erg mooi om wit te dragen in combinatie met wat meer donkere tinten, bijvoorbeeld met donkergrijs of donkerblauw. Vandaar ook dat ik ervoor gekozen heb om de schoenen te nemen in het wit, en dan met het Stan Smith logootje achterop in het donkerblauw. Dit donkerblauwe logootje trekt dan namelijk een beetje naar de donkere kleuren in mijn outfit toe, en zorgt ervoor dat de schoenen meer een geheel worden met de outfit. Om het helemaal af te maken, vind ik het mooi om bij deze schoenen witte nagellak te dragen. Het maakt dan namelijk niet uit wat je verder draagt, je schoenen en nagels matchen in ieder geval. En natuurlijk, het moet allemaal niet té uitgedacht zijn, maar een beetje mixen en matchen vind ik wel leuk!

Al met al, ben ik dus heel erg blij met deze schoenen. Ik vind ze érg mooi, én, voor hier in Sevilla zijn ze onwijs handig! Want als je veel moet lopen en veel onderweg bent, is er natuurlijk niks is fijner dan een mooi én comfortabel paar schoenen. En wat mij betreft, heb ik die nu gevonden!

Liefs! Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

32 Replies to “Adidas ♛ Stan Smith”

  1. En nu kom ik ook even op jouw blog kijken! Leuk hoor! Toen ik op de middelbare school zat waren die schoenen ook een tijdje ‘in’. Er waren toen alleen maar witte met groen aan de achterkant. Jouw schoenen zien er nog wel echt smetteloos uit…

  2. Mooi! Ik draag bijna nooit witte schoenen. Heb het idee dat het me niet staat. Maar misschien moet ik toch eens de stoute witte schoenen aantrekken en het proberen, haha!

  3. Wat een pracht van een witte sneakers zeg! Ik ben zelf echt een groot fan van sneakers en draag ze met veel plezier. Binnenkort heeft een vriendin een job bij een sneakerstore :)

  4. Ik heb me een tijdje geleden ook Stan Smiths aangeschafd! Ik het groen wel :) Ik vind ze heerlijk lopen en had niet het gevoel dat ik ze op het begin moest ‘inlopen’.

  5. Gaaf! Mooie zomerse foto ook! Ik heb de Superstars en daar ben ik ook nog steeds heel blij mee. De Stan Smith vind ik ook heel leuk!

Comments are closed.