Life of a foodie 💖 ❤️ 💗

Good morning! Vandaag laat ik je de lekkerste en fotogeniekste dingen zien die ik de afgelopen tijd buiten de deur heb gegeten. Ik studeer sinds een tijdje in Amsterdam en als het érgens stikt van de leuke lunchplekken en cosy koffie corners dan is dat wel in Amsterdam! Regelmatig ga ik met klasgenoten buiten de deur lunchen. Maar natuurlijk beperk ik me niet alleen tot de hoofdstad, óók in andere uithoeken van ons land ga ik graag random ergens een kopje koffie drinken of een taartje eten, want dat is gewoon heel gezellig.

Let’s get started! ❁

Breakfastclub Wibautstraat

Breakfastclub wibautstraat

Café wibautstraat breakfast club Amsterdam

We beginnen met The Breakfast Club in de Wibautstraat in Amsterdam, waar ik de afgelopen tijd meerdere keren heb geluncht. TBK is een super gezellige plek om te zitten, zowel binnen als buiten. De kaart staat vol met trendy gerechten als American pancakes en avocado toast, en, niet onbelangrijk, ze hebben erg lekkere koffie.

3 Graefjes Amsterdam

Ook gingen we een keer naar de oh-zo-bekende lunchroom De Drie Graefjes, gelegen aan het Rokin. Het was nog vrij vroeg, dus ik ging voor een Hummingbird cake en een latte, maar ik kan je verklappen dat de lunchgerechten er ook onwijs goed uitzagen.

Happy Italy

Met een vriendinnetje dronk ik ’s middags een kopje thee bij Happy Italy in Arnhem. We bestelden een Nutella pizza, super lekker! Ik vind Happy Italy, ondanks dat het natuurlijk vrij commercieel is en op iedere locatie precies dezelfde inrichting heeft, een erg gezellige plek om te zitten.

Yogurt Barn

Vorige week was ik met een vriendin aan het winkelen in Nijmegen. Tussendoor hadden we even een break bij de Yoghurt Barn. Ik had een latte macchiato met een stukje cake met rood fruit en yoghurt en zij had gemberthee met daarbij yoghurt met banaan, kokos, chocola en hazelnoten. Allemaal super lekker! Daarnaast vind ik de Yoghurt Barn altijd heel gezellig: er hangt echt zo’n cosy huiskamer sfeertje.

Sushi SUMO

Last but not least, sushi bij SUMO! Ik ben echt helemáál geen sushifan en überhaupt geen fan van de Japanse keuken, maar je moet toch in ieder geval één keer in je leven bij de Sumo gegeten hebben, vond ik zo. Ik was met een vriendin in Utrecht en Sumo zit daar op een super leuke locatie! Lekker in het centrum, dichtij het station. Utrecht is zó gezellig nu: overal kerstlampjes! 💖 ❤️ 💗

Dat was het dan alweer! De vijf hotspots waar ik de afgelopen tijd super enthousiast van werd. Nu lijkt het misschien wel alsof mijn leven bestaat uit hele dagen alleen maar koffie drinken en taart eten, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Just saying  

Wat zijn jouw favoriete plekken om naartoe te gaan?

Let me know! Tot snel ♥

Liefs, Florentine

25 Replies to “Life of a foodie 💖 ❤️ 💗”

  1. Oh oh oh oh wat houuuuuuuu ik van dit soort blogs! Ik ben daar ook zo gek op, al is het alleen maar ergens een kopje koffie drinken! Die American pancakes…zooooooo lekker lijken me die! En wat verfrissend dat je niet van sushi houdt! Lijkt wel alsof je er anders niet bij hoort soms, hahaha! Ik hield er ook niet van eerst…maar dat had ik ook met wijn hahahaha! :-)

  2. Het ziet er allemaal inderdaad erg leuk en gezellig uit! Ik ben soms een beetje geneigd om elke keer naar de plekjes te gaan die ik al ken en leuk vind, op deze manier doe je nog een beetje inspiratie op.

  3. Ik werk nu sinds 2 jaar in Amsterdam, dus snap helemaal wat je bedoelt over die leuke hotspots. De 3 graefjes is inderdaad heerlijk. Zowel de taart als de lunch gerechten zijn to die for! En bij de bakkerij next door kan je ook de taart halen om mee te nemen, hmmm!

  4. oh sushi is altijd heerlijk! Krijg er gelijk zin in bij het zien van de foto :) Die pancakes zien er trouwens ook bijzonder lekker uit :D

  5. Ohhh bestond het leven maar uit goeie koffie drinken en taartjes eten ;D
    Leuke plekken! Mocht je een keer naar DenBosch gaan en tips willen voor leuke eettentjes, let me know!

  6. oh, ik heb opeens zo een honger joh! Wat ziet dit er super lekker uit allemaal! Ik moet nodig naar Amsterdam…

  7. Prachtige foto’s! Wat een leuk idee zo’n culinair fotodagboek. Ik vind het ook altijd zo leuk tijdens vakanties foto’s te maken van m’n eten :-)

  8. Wow wat ziet veel om te eten. Het ziet heerlijk uit. Mooi hé koffie. Wat kunnen tegenwoordig mooi versieren met melkschuim.

Comments are closed.