Maak je eigen ijs ❁

Nu we opeens in een soort heerlijke nazomer beland zijn hier in Nederland, gaat er natuurlijk niks boven een lekker ijsje. En hoé leuk is het, om dat dan zelf te maken? Voor dit ‘recept’, om het zo maar even te noemen, heb je geen ijsmachine nodig, het enige dat je nodig hebt zijn wat ingrediënten, een blender, een bak om het ijs is te stoppen, en natuurlijk een vriezer. Laten we snel beginnen ;-)

Wat heb je nodig aan ingrediënten? 

❁ Griekse Yoghurt.

❁ Doosje bevroren bosvruchten (van bijvoorbeeld de AlbertHeijn of Jumbo).

❁ Kokos rasp.

❁ Beetje melk.

❁ Eventueel suiker om het iets zoeter te maken.

Als je eenmaal al deze producten in huis hebt gehaald, ga je als volgt te werk:

❁ Mix ongeveer 4 à 5 grote eetlepels Griekse yoghurt met een scheutje melk en wat kokosrasp in de blender tot een gladde substantie.

❁ Voeg hier vervolgens het doosje bevroren fruit aan toe (en eventueel suiker) en mix het totdat ook dit een vrij gladde substantie is.

❁ Vervolgens giet je de vloeistof ik een bak, het liefst een vrij lage en brede bak, waar dus een dun laagje vloeistof in komt te liggen. Zo kun je er later makkelijk ijsbolletjes uit scheppen.

❁ Strooi nog wat extra kokosrasp erover heen.

❁ Zet de bak zo’n 2 à 3 uur in de vriezer (het ijs moet aanvoelen als ‘normaal’ ijs, als je het uit de vriezer haalt.

Zodra het ijs de vriezer uit is, en het even een tijdje op kamertemperatuur gestaan heeft, kun je het beste met een ietwat warme ijslepel bolletjes ervan scheppen. Extra leuk natuurlijk om nog wat extra kokosrasp of een andere topping erover heen te doen, en dan zal ik zeggen: geniet ervan!

Mocht je nog vragen hebben of iets niet begrijpen, dan kun je je vraag natuurlijk áltijd stellen in de comments, en dan zal ik ‘m zo snel mogelijk proberen te beantwoorden :-)

Geniet van deze zomerse dagen! Veel liefs, Florentine ♥

 

12 Replies to “Maak je eigen ijs ❁”

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik als ijsliefhebber wil dit natuurlijk eens uitproberen ;) Dat is trouwens het eerste wat ‘k zal kopen als ‘k alleen zou gaan wonen: een ijsmachine!

  2. Dat ziet er heerlijk uit zeg! Zou het zelf ook wel willen maken maar ben jammer genoeg niet zo’n prinses in de keuken. Zelfs niet met dit soort dingen.
    Liefs,
    Elles

  3. IJs, I love it!
    Je post doet me denken aan mn vader. Hij kocht voor mn moeders verjaardag een ijsmachine, niet omdat het een leuk cadeau voor mn moeder was, maar omdat hij het zelf zo leuk vond haha. Liefs.x

Comments are closed.