Westwing ● Interieur Inspiratie

Als je mijn blog een beetje volgt, dan weet je misschien wel dat ik er heel erg van houd om dingen in te richten en te decoreren. Of het nou om mijn appartement in Sevilla gaat, het huis van iemand anders, of gewoon om mijn make-up tafel, I love it. Ik vind het dan ook altijd heerlijk om door woonwinkels te lopen, inspiratie op te doen, en te bedenken hoe ik later mijn huis in wil gaan richten, herkenbaar misschien?

Tegenwoordig heb ik eigenlijk een vrij helder beeld van wat ik leuk vind: industrieel, een stijl geïnspireerd door de fabrieksarchitectuur van de 19e en 20e eeuw, gecombineerd met items met veel karakter en detail. Ik houd heel erg van koper- en goudkleurige accessoires, en van dierenhuiden en vachten, die overigens absoluut niet echt hoeven te zijn. Na een beetje googelen en pinterest’en kwam ik erachter dat hetgeen dat ik zo gaaf vind, ook wel ‘loft-stijl’ wordt genoemd. Een loft is namelijk een huis/woonruimte in een voormalig industrieel gebouw, fabriekshal, pakhuis, of iets in die richting, dat voor bewoning geschikt is gemaakt. Vaak worden deze plekken heel sfeervol ingericht, waardoor er een naar mijn mening heel bijzonder contrast tussen industrieel en ruw, en gezellig en warm onstaat.

Wat nou zo leuk is, is dat Westwing een plaats op het internet is, waar je onwijs veel inspiratie op kunt doen wat betreft verschillende interieur stijlen. Vervolgens bieden ze dan ook nog eens per stijl (bijvoorbeeld loft, landelijk of modern) hele gave meubels aan van mooie merken tegen scherpe prijzen. Het is een soort mix tussen een online woonmagazine, een webshop en een outlet, omdat ze niet met een vaste collectie maar met losse partijen werken. Ik vind het erg leuk, en heel vernieuwend.

Om je een beetje te helpen met het vormen van een beeld bij de ‘loft-stijl’ waar ik het over heb, heb ik een aantal mooie voorbeelden gevonden:

TheLoftII_PhotoCredits_AicoLind-2

Loft

Loft

Op alle foto’s zie je veel hout, gecombineerd met verschillende stoffen, metalen en op de eerste foto met een schapenvacht, allemaal dingen die volledig in het plaatje van de ‘loft-stijl’ passen, waar ik dus erg van houd. Het leuke is nu, dat Westwing onwijs veel meubels vergelijkbaar met die in deze foto’s aanbiedt, waarmee je dus in een handomdraai je eigen huis tot een soort loft omtovert.

Mocht het nou niet de loft-stijl zijn die jou aanspreekt, maar houd jij meer van een iets moderner huis, of juist van een heel landelijk en klassiek ingericht plekje, óók dan kun je bij Westwing terecht, want zoals ik al zei zijn ze echt van álle markten thuis.

Wat vind jij van de loft-stijl? En kende jij Westwing al? Ik ben super benieuwd. ♥

Liefs, Florentine

Je kunt voor meer foto’s mijn Instagram volgen, en natuurlijk kun je mij volgen via Bloglovin om als eerste op de hoogte te zijn van mijn nieuwe blogposts.

21 Replies to “Westwing ● Interieur Inspiratie”

  1. Leuke inspiratie! De loft stijl is niet meteen helemaal mijn ding, maar toch vind ik de inspiratiefoto’s die je hebt gevonden wel heel mooi.

  2. Wauw wat een toffe inspiratie! Ik heb deels dezelfde stijl, maar ik hou meer van wat opgeruimder en overzichtelijker. Maar voor de rest vind ik loft echt tof!

  3. Leuke inspiratie! Ik ben zelf meer van wat meer moderne interieurs, maar ik vind dit ook erg leuk. Die stenen muren vind ik ook altijd erg gezellig en mooi :)

  4. Ik kende westwing al en ik vind een loft stijl super! Ik ga op kamers en ik ga zelf voor een moderne stijl, met veel wit, hout en wat felle kleurtjes ertussen.
    Liefs

  5. Westwing kende ik nog n iet, maar ik ben wel fan van de loft stijl. Erg urban en strak. Maar vooral veel licht in een ruimte vind ik geweldig en die natuurlijke houtfeel.

Comments are closed.