❊ La Feria, vakantie, strand, en meer.. ❊

Hee allemaal!

De afgelopen twee weken nam ik vrij van school, omdat ik heel veel zin had om even vakantie te nemen :-) Nu deze twee weken bijna voorbij zijn, en ik maandag alweer met school begin, kijk ik samen met jullie terug naar wat foto’s die de afgelopen tijd goed weergeven.

Feria de Sevilla

La Feria de Abril, in Sevilla! De Feria is denk ik het bekendste ‘nationale feest’ is Spanje. Elke stad en ieder dorp heeft een eigen Feria, maar die in Sevilla is het aller bekendste. Dit feest vindt plaats op een enorm terrein in Los Remedios, de wijk waar ik woon (toevallig!). Het hele terrein staat vol met meer dan 1000 casetas, wat tentjes zijn waar je kunt eten, drinken en dansen. Het grootste deel van deze casetas is privé, en wordt verhuurd aan een familie of een groep vrienden, die dan weer een gezelschap selecteren dat alleen met een ticket o.i.d. naar binnen kan. Verder zijn er een aantal publieke casetas, waar iedereen naartoe kan. Wat betreft de kleding: mannen komen in pak, en vrouwen dragen een typische Feria jurk. Mensen komen te paard en per koets, en de hele stad staat op z’n kop door de Feria, echt bizar om te zien. Er gaan geen normale bussen meer, alleen bussen van het feria terrein naar het centrum en andersom, de richting van wegen wordt omgedraaid, overal vind je dronken of Rebujito (drankje van Sherry gemixt met Sprite) drinkende mensen op straat, en het gaat maar door en door. Zelf ben ik twee dagen geleden ook een avondje naar de Feria geweest, en dat was een super leuke ervaring. Via een meisje dat ik ken, was ik, samen met twee anderen uitgenodigd in een privé caseta, waar we onder het genot van Spaanse hapjes, Rebujito’s en met goed gezelschap alle Sevillana dansende mensen konden bewonderen, Spaanser kan het bijna niet..! Heel erg bijzonder om mee te maken.

Puente de Triana

La primavera en Sevilla

Verder werkte het weer de afgelopen tijd steeds vaker een beetje mee, waardoor ik eindelijk weer shortjes en espadrilles uit de kast kon halen, yeeeey!

Matalascañas Beach - Playa

Het eerste dagje strand is een feit!! Ik ging samen met een vriendinnetje uit Sevilla (zij is Amerikaans en werkt hier op een middelbare school), het was een heerlijke dag! We dronken Tinto de Verano (mix van rode wijn met frisdrank) voor het ultieme zomergevoel, en de temperatuur bleef de hele dag door goed.

Maandag begin ik weer met mijn talencursus Spaans, en ga ik weer een beetje back to the normal life. Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van hoe dat allemaal gaat verlopen, en hopelijk zie ik je snel weer terug hier op ByFloren.com!

Veel liefs, Florentine

12 Replies to “❊ La Feria, vakantie, strand, en meer.. ❊”

  1. Oeh, shortjes aan kunnen. Ik wou dat dat hier in Nederland al kon haha. De Feria in Sevilla lijkt mij echt heel bijzonder om mee te maken!

  2. Ik vind het zo leuk om je berichten en foto’s te lezen! Helaas niet meer veel tijd ivm afstuderen maar vaak lees ik alles in 1 keer! Loveyou!

Comments are closed.