4 ❊ Weken terug in Sevilla

Hey sweeties ❊

Zoals je aan de titel kunt zien, ben ik vandaag alweer vier weken terug in Spanje, in Sevilla om precies te zijn. Ongeveer vier weken geleden schreef ik mijn eerste artikel hierover, en wát gaat de tijd snel. Eigenlijk heb ik het hier nu wel zoals ik het hebben wil, om heel eerlijk te zijn. Ik heb een leuk huis gevonden, met gezellige huisgenoten. Daarnaast is de school waar ik op zit erg gaaf, gaat mijn Spaans eigenlijk erg goed, én ontmoet ik veel leuke mensen op school. Ook buiten school ontmoet ik eigenlijk best wel veel mensen, en ik ben aan het werk. Binnen drie weken is het me eigenlijk gelukt om ‘werk’ te vinden, en dat vind ik een hele meevaller! Ik ga nu maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag elke dag een uurtje naar een gezin met twee kleine kinderen, om een uurtje Engels met ze te praten door middel van spelletjes, knutselen en kleuren. Verder ga ik op woensdag naar een ander gezin, dat iets buiten Sevilla woont, maar wel erg leuk is! Dat is voor anderhalf uur, en die kinderen zijn iets ouder, wat ik persoonlijk ook wel leuk vind. Tot slot doe ik nog losse conversatie lessen (Engels), maar dat is niet op een vaste dag, mensen kunnen mij gewoon contacten met wanneer ze willen afspreken en wat ze willen oefenen, en dan gaan we dat proberen te plannen.

Afgelopen week was eigenlijk een hele fijne week. Mijn dagen worden voller en voller, maar wat mij betreft is dat alleen een goed teken. Elke ochtend begint mijn talenschool om 09.15, en dat duurt dan tot 13.00. Daarna ga ik meestal thuis lunchen en snel door naar de familie waar ik werk. Na dat, ga ik meestal óf naar huis, of naar het centrum om daar ergens wat voor school te doen, aan mijn blog te werken of om met iemand te meeten. Bijna elke dag eet ik eigenlijk thuis ’s avonds, en dan ga ik daarna nog wel iets drinken met mensen, of naar een club of iets in die richting. Natuurlijk ziet niet elke dag er hetzelfde uit, want soms heb ik nog een conversatie-les ’s middags of s’avonds, ga ik uit eten, of buiten de deur lunchen met anderen.. Maar zo heb je wel een beetje een beeld van hoe mijn dagen er over het algemeen uitzien.

Ook maakte ik afgelopen week heel erg veel foto’s, want nu het weer beter wordt verbaas ik me elke dag weer over hoe mooi Sevilla is. Ik vind het echt een bijzonder fijne stad om te wonen, omdat er naar mijn mening een hele fijne sfeer hangt, die vooral wordt gecreëerd door de grote contrasten die er zijn. Bijvoorbeeld het contrast tussen de grote rivier, ‘Canal de Alfonso XIII’, met het bijbehorende gras en riet langs de oever, en de enorme hoeveelheid palmbomen, die weer een hele andere touch aan de stad geven dan zo’n rivier. Verder houd ik van het contrast tussen de grote drukke staten, en de kleine steegjes, het verschil tussen de hoge kantoor gebouwen en de schattig gekleurde huisjes, en vind ik het bijzonder hoe deze stad zó levendig is en toch ook zoveel rust en kalmte biedt.

Puente San Telmo

La Flor

Al met met al, ben ik dus erg tevreden hier. De komende week ben in nog in Sevilla, maar de week die daarop volgt, ga ik op wintersport. Ik daar erg veel zin in eigenlijk, omdat het weer even lekker helemaal anders is dan mijn leventje in Spanje. Wel moet ik even terug naar de iets lagere temperaturen, want dat is natuurlijk wel nodig als je gaat skiën en snowboarden, maar daarna zal het vast éxtra fijn zijn om weer terug te keren naar het zonnige Sevilla.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe!

Veel liefs, Florentine

30 Replies to “4 ❊ Weken terug in Sevilla”

  1. Wat leuk dat je op zo’n manier kunt bijverdienen bij twee gezinnen en dan ook nog Engels les geven. Canal de Alfonso XIII wat ziet dat er mooi uit op de foto.

  2. Wat fijn dat je weer werk hebt meid! Zo heerlijk om weer wat van je te lezen. En lekker op wintersport! Wij gaan in februari naar NY en zie toch wel lichtelijk op tegen de kou moet ik zeggen haha. Ik ga je trouwens volgen op instagram. Heb sinds vrijdag zelf ook instagram. Ja ongelooflijk na al die jaren :P

  3. Het klinkt zo leuk allemaal! Wat moet wintersport een contrast zijn met Servilla, haha. Ik ga ook weer lekker op wintersport. Mooie foto’s heb je gemaakt ook!

  4. Wat een ontzettend gave ervaring lijkt het me!! En wat fijn dat je werk hebt gevonden :) Veel plezier op wintersport!!

  5. Wat een heerlijke foto’s! Wat leuk om te lezen hoe snel je overal en nergens alweer contact hebt gemaakt met verschillende mensen. Wat heerlijk dat je een beetje op je plek bent. Het lijkt me best wel een uitdaging om ergens alleen heen te gaan om te studeren, te werken en om elke dag weer nieuwe mensen te ontmoeten. Zo te lezen heb je het goed voor elkaar gekregen :)

  6. Wauw, wat gaaf dat je daar zit! Een periode in het buitenland verrijkt je leven op zoveel manieren, maar dat heb je inmiddels al aan den lijve ondervonden zo te lezen ;) Geniet ervan!

  7. Wat gaaf dat je een paar maanden in het buitenland verbrengt. Vind het altijd tof als mensen andere landen verkennen door er te gaan wonen. Heb ik ook gedaan tussen mijn studies in, ben een paar maanden in Amerika gaan wonen en heb daar zoveel van geleerd! En tof dat je gewoon Spaans leert tegelijkertijd! Heel veel plezier en succes maar dat zal wel lukken in zo een mooie omgeving!

  8. Superleuk om te lezen dat het zo goed met je gaat en je je plekje nu helemaal hebt gevonden! Wat fijn ook dat je een aantal baantjes hebt! Geniet van je wintersport!

Comments are closed.