Een zondagse update ✽

Hey chiquillas ✽

Omdat het de afgelopen weken niet ál te druk is geweest op mijn blog, besloot ik jullie vandaag op een paar foto’s te ’trakteren.’ Als je mijn blog al langer volgt, dan weet je dat ik sinds September hier in Sevilla zit, dat ik een tijdje als au pair heb gewerkt, wat ik combineerde met een talencursus Spaans, en na een ‘break’ in Nederland te nemen met de kerst, keerde ik in Januari terug naar Spanje om mijn talencursus te voltooien en om natuurlijk een leuke tweede helft van mijn Spanje avontuur te hebben. En dat is gelukt! Wat een geweldige tijd heb ik hier gehad. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe bijzonder dit jaar voor mij is geweest.. Gister heb ik afscheid genomen van mijn beste vriendin hier, die terug ging naar Zweden, het land waar zij vandaan komt. Verder had ik afgelopen week de basisschool graduation van een van de meisjes waar ik iedere woensdag Engelse les gaf, die eindelijk haar diploma in ontvangst kon nemen. Onwijs leuk! Ik werd door de ouders voorgesteld aan alle familie en vrienden, echt zo’n moment dat ik me besefte hoé leuk het is dat ik deze familie ontmoet heb. Naast dat, ben ik deze week naar het strand geweest, én lekker verbrand.. Shame on me!  Ook ben ik twee keer uit geweest, alle clubs hier hebben zich nu van binnen naar buiten verplaatst, echt het perfectste van het perfectste. Het is ’s nachts namelijk een graadje op 25, en dan zijn er in Parque María Louisa een aantal clubs, waar je de hele avond kunt dansen op een mixje van Reggaeton, Spaanse muziek, en af en toe zo’n R&B hit die iedereen kent tussendoor, weet je wel. Over het algemeen komen er leuke mensen, er hangen cute lampionnetjes en er zijn een aantal leuke bars, een heerlijk sfeertje dus! Terrazas, noemen ze deze Outdoor Clubs.

Misschien vraag je je af hoe het kan dat ik hier allemaal tijd voor heb.. Want ik ging toch ook naar school??! I’ll explain you.. Ik heb mijn diploma Spaans niveau B2.1 in the pocket! Dus ik besloot mijn talencursus nu af te ronden. Ik ben zo blij, en trots!

De afgelopen tijd hebben zowel mijn opa en oma áls mijn ouders mij opgezocht, en ook dat was erg leuk. We hebben niet ál te cultureel gedaan, maar ik kan wel zeggen dat ik twee keer in het Alcázar ben geweest in één week tijd, en naast dat ik het er heel mooi vind, vind ik ook de serene sfeer die er hangt erg bijzonder.

Al met al waren de afgelopen weken, maanden, erg fijn. Heel bijzonder, leuk, en vernieuwend. En ondanks dat ik het hier ontzettend leuk heb gehad, en nog steeds heb, denk ik dat het nu toch wel bijna tijd is om naar huis te gaan. Yep, time to go home..

Dus hey, we talk later! Waarschijnlijk als ik weer terug ben in NL. Ik moet alleen mezelf ‘even’ zover krijgen om ook echt daadwerkelijk dat vliegticket te boeken, en om ook echt daadwerkelijk in dat vliegtuig te stappen, terug naar huis.

Veel liefs, Florentine

Sevilla

Evening view vanaf Puente de Triana.

Sevilla

Hotel Alfonso XIII.

Florecitas.

Sevilla

Night view richtig Puente de San Telmo vanaf Calle Betis.

11 Replies to “Een zondagse update ✽”

  1. Prachtige foto’s! En natuurlijk gefeliciteerd met je diploma Spaans!! :D Je liefde voor dit jaar spat van het scherm, lijkt me dus best lastig om die stap te nemen weer terug te gaan. Ik had het er toevallig gister nog over met een vriendin: ik zie mezelf nu echt niet meer zo snel weer in Nederland wonen. Kan het me gewoon even niet voorstellen. Heel gek eigenlijk… misschien wel over een aantal jaar, ik weet het niet. Je went zo snel aan al die andere dingen. Ik hoop dat het je goed gaat, maar dat zal zeker! Geniet van je tijd daar!

  2. Super voor je. Al moet je afscheid van je Spaanse beste vriendin, maar de vriendschap die zal altijd blijven denk ik. Ook leuk voor het meisje dat ze haar diploma in ontvangst mag nemen. Mooi spaans avontuur kan je nu in je zak steken. :-) Gaaf!

  3. Wat een mooie foto’s. Terug naar Nederland gaan lijkt me inderdaad erg lastig, maar denk vooral aan de goede punten :-).

  4. Gefeliciteerd met je Spaans diploma! Het lijkt mij zeker weer een stap om weer terug te gaan voor je, maar ergens is het denk ik ook wel fijn om weer naar Nederland te gaan toch?

Comments are closed.