Struggles & happiness⋆

Hey sweeties!

Long time no see, maar daar ben ik eindelijk weer! In mijn laatste update schreef ik dat ik een weekje op wintersport was, en nu zijn we alweer 2 (!!) weken verder, wat gaat de tijd hard! Het is heel fijn om weer hier terug te zijn in Sevilla, en ik heb alweer wat plannen gemaakt voor de komende tijd. Naast leuke dingen, zijn er ook een aantal minder leuke dingen waar ik minder blij mee ben, waar ik je in dit artikel graag uitgebreid over vertel.

Laten we beginnen met iets leuks, namelijk: ik heb een tripje naar NL gespland. Over twee weken zit ik alweer in het vliegtuig naar Nederland. Ik heb daar namelijk een gesprek op de opleiding die ik volgend jaar wil gaan doen (Journalistiek), en ik vind het super leuk om dan meteen een hele week in Nederland te blijven. Verder ga ik in mei waarschijnlijk een paar dagen naar Albufeira (in Portugal), en zag ik dat de vliegtickets vanuit Sevilla naar Marrakech niet al te duur zijn, dus wie weet, wie weet…

Het weer hier in Spanje wordt steeds mooier en warmer, en vandaag was echt een heerlijke dag! Ik heb lekker uitgeslapen, ontbeten, en toen met een vriendin van school relaxt bij de rivier gezeten, gekletst en van de zon genoten. Daarna heb ik super lekker gekookt, en nu heb ik eigenlijk best wel zin om een warme douche te nemen, mijn haar te wassen etc.. MAAR, we hebben geen warm water. En dat is niet een probleem dat we alleen vandaag hebben, nee, al sinds donderdag avond. Dat betekent dus dat ik ruim vier dagen koud heb moeten douchen, en oh my, ik had nooit gedacht dat ik dat zou kunnen volhouden, maar blijkbaar ben ik daartoe in staat. Ik vind het namelijk echt heel naar, om als ik het al koud heb, een koude douche te moeten nemen.

Het probleem is, dat in Spanje de meeste huizen geen directe gasaansluiting hebben, maar losse gasflessen die je aan moet sluiten op je huis. Zo om de drie à vier weken moet je nieuwe kopen, en als er eentje leeg is, is ie leeg, en dan is het water koud, freaking koud. Vandaag (maandag) is een nationale feestdag in Andelucía, het zuiden van Spanje, waardoor het weekend drie dagen duurt, en aangezien er in het weekend geen gasflessen bezorgd worden, wordt het op z’n vroegst morgen dat ik weer warm kan douchen.

Verder vinden mijn huisgenoten ook dat ik te lang douche, als het langer dan 5 minuten is wordt er namelijk al op de deur geklopt, of ik misschien ‘eindelijk’ klaar ben.. Terwijl het eerst een paar minuten kost voordat het water warm is, en vervolgens is het zo’n hele zwakke’ douche, weet je wel.. Ik wil gewoon normaal kunnen douchen, en ik wil daar gewoon normaal de tijd voor kunnen nemen. Tot slot zijn ze ook nog eens erg lastig met elektriciteit, zo min mogelijk lampen aan en alles zo min mogelijk gebruiken, wat erin resulteert dat je uiteindelijk gewoon in een bijna donker huis zit. En trouwens ook koud, want er is geen verwarming. En dan moet ik nu óók nog koud gaan douchen, mag ik even huilen??!

Maar oké, genoeg geklaagd, het is tijd om te gaan slapen. See you next time 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe!

Liefs, Florentine ⋆

18 Replies to “Struggles & happiness⋆”

 1. Ik snap je helemaal ;-) Ik ben ook een “luxekind” als ik het zo mag noemen. Ik heb liever op het einde van de maand € 100 minder maar wel kwalitatief geleefd. Gelukkig heb je een trip naar Nederland op de agenda staan.

  x Karen

 2. ahhhww, dat is wel vervelend met die andere 2 meiden (Ik denk iets cultureels? Ze zijn het waarschijnlijk gewend om niet lang te douchen). Ik zou me er niet al teveel van aantrekken, proberen rekening mee te houden en extra kleding aantrekken? Binnenkort zie je ze in ieder geval een week niet meer EN mag je in NL langer dan 5 minuten douchen :D

 3. OMG koud douchen is wel heftig ja. Je kan niet lekker ontspannen hehe! Leuk dat je weer naar NL komt :) Journalistiek lijkt mij een leuke opleiding voor je :)

 4. Wat heerlijk al die tripjes! Lekker genieten! Wel balen van het koude water. Wij hebben dat ook wel eens gehad, een week lang. En in Bogotá zo hoog gelegen is het koude water écht koud. Ik kan best onder koud water douchen, maar niet onder zulk koud water. Dus hebben we een week lang grote pannen met water gekookt en in de badkamer gezet als we gingen ´douchen´. Een beetje koud water erbij en dan is het goed op temperatuur. Met een schep heb ik water over mezelf heengegooid. Is wat meer werk, maar het was het waard haha

 5. Ah wat vreselijk dat je koud moet douchen! Ik heb het zelf toen ik in Duitsland woonde ook regelmatig gehad en het was daar ook altijd erg koud in huis, dus ik weet hoe naar het is. Brr. Sowieso werd het water daar na 10 minuten ook gewoon koud, terwijl het al even duurde voordat het warm werd. Hopelijk kan je snel weer warm douchen! Stom ook van je huisgenoten die zo zuinig doen met alles, is dat zo duur in Spanje zou ik dan haast denken? Gelukkig ga je binnenkort weer even naar Nederland!

 6. Jeetje, die leven wel erg zuinig, zou echt niets voor mij zijn
  Hope heb je rap weer warm water.
  Wat leuk dat je binnen kort in Nederland bent.
  Ik zou zeggen geniet der van.

 7. Heee, wat tof! Journalistiek! Ik ga daar misschien een master in doen :). Oei, wel erg vervelend van het warme water. Meh… Wat raar dat je huisgenoten daar zo over zeuren trouwens. Mag je toch lekker zelf weten?! Hopelijk is het allemaal snel weer opgelost. Succes daar <3!

 8. Oooh wat vervelend van het water en de douche… Journalistiek wil ik misschien ook als vervolgopleiding gaan doen! 12 maart ga ik naar de open dag in Mechelen

 9. Ah, nee! Koude douche! Daar kan ik ook echt niet tegen. Wel fijn dat het mooi(er) weer begint te worden daar in het zuiden van Spanje, ik ben best een beetje jaloers haha.

 10. Haha dit is zo herkenbaar.. Ik heb in Granada gewoond en als mijn huisgenoot vergeten was om nieuwe gasflessen te bestellen moesten we soms ook koud douchen.. brrr.. Echt erg vooral omdat we ook geen verwarming hadden. Gelukkig wordt het nu snel warmer!

Comments are closed.