Terug in Spanje ❁

Hey daar! Vandaag is alweer mijn derde volle dag in Sevilla, en tot nu toe gaat alles eigenlijk heel erg goed. Ik zal je even snel bijpraten over wat er allemaal gebeurd is tot nu toe, want ik heb alweer heel wat meegemaakt, let’s get started!

Zondag avond vloog ik naar Sevilla, en na wat vertraging, een half uur wachten op de bus en nog een stukje lopen, kwam ik uiteindelijk rond half 1 aan bij mijn appartement. Heel simpel, klein, maar wel op een pérfecte locatie in een buurt die ik heel leuk vind, én met een hele aardige huisgenote. De volgende ochtend werd ik namelijk wakker, en de eerste die ik toen natuurlijk trof was mijn nieuwe huisgenote, die ik nog niet ontmoet had. Het is een meisje uit Nieuw-Zeeland, heel aardig, en ze zit op dezelfde school als ik. Dus ik heb die ochtend meteen aan haar even de weg naar school laten zien, we zijn langs de Starbucks geweest, en we waren wat vroeger op school omdat we er nog achter moesten komen welke klas we zaten en op welk niveau.

’s Middags heb ik thuis even geluncht met de eigenaresse van het huis en een vriendin van haar, die allebei alleen Spaans spreken, dus dat was dus wel even een goede oefening! ’s Avonds was ik thuis met mijn huisgenote, en toen hebben we samen gegeten. Daarna was het alweer tijd voor mijn eerste huisbezichtiging. Zaterdag moet ik dit tijdelijke appartement namelijk alweer uit, en ik wilde daarom graag meteen beginnen met mijn zoektocht naar een appartement waar ik een lange tijd kan blijven. Het appartement dat ik maandag zag was prima, maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor een ander. Dus, even voor de duidelijkheid: IK HEB EEN HUIS! Zo leuk! Dinsdag had ik namelijk mijn tweede huisbezichtiging, en ik vond het huis en de buurt waar het ligt zó leuk, dat ik heb besloten om ervoor te gaan. Zaterdag kan ik erin, en ik ga samenwonen met twee Spaanse meisjes. Hoé leuk?! Verder ben ik gister met een paar mensen van school naar de Reyes Magos (drie koningen) optocht geweest. Reyes Magos  is een Spaanse traditie die eigenlijk wel een beetje wat weg heeft van Sinterklaas: tijdens de optocht komen de koningen aan in het land, en in de nacht van 5 op 6 januari brengen ze de kinderen allemaal cadeautjes. Na dat ‘evenement’, zijn we uit eten geweest in een restaurant in Alameda, waar je bijna alle gerechten op de kaart in verschillende varianten kan bestellen: vegan, vegetarisch, of normaal. Erg leuk, vind ik!

Vandaag (woensdag) is een nationale feestdag in Spanje, vanwege de ‘Reyes Magos.’ Ik heb even een soort stadswandeling gemaakt met mijn huisgenote, want zij had heel veel dingen in Sevilla nog niet gezien, en ik vind het altijd leuk om lekker door de stad te lopen en foto’s te maken. We zijn naar Parque Maria-Louisa geweest, Plaza España, en toen zijn we langs de rivier weer terug naar het centrum gelopen, waar we nu even bij de Starbucks zitten. I’m totally fine, dus ;-)

Al met al, is het eigenlijk een fijne start vind ik. Zaterdag ‘verhuis’ ik naar mijn nieuwe huis, dus dat is nu even het volgende grote punt op mijn programma. Het lijkt me onwijs leuk, om lekker mijn kamer in te kunnen richten en mijn spullen uit te kunnen pakken. Dat doe ik deze week overigens niet, want omdat ik hier maar zo kort blijf, lijkt het mij beter om even out of my suitcase te leven voor een paar dagen.

Op Instagram kun je mij volgen voor meer foto’s, en natuurlijk kun je mij volgen via Bloglovin om als eerste op de hoogte te zijn van mijn nieuwe blogposts.

Tot slot heb ik nog even een kleine reminder: vandaag is de laatste dag dat je mee kunt doen aan de Mac lipstick winactie. Heb jij je er al aan gewaagd?

❁ ❁ ❁

Veel liefs, Florentine

16 Replies to “Terug in Spanje ❁”

 1. Wauw! Wat super leuk en fijn dat je in Spanje zit! Is het lekker weertje daaro? 🌞
  Super leuk om updates te lezen op je blog, ik zie nu al uit naar de volgende update! Op de een of andere manier heb ik iets met reizen, dus dit vind ik heel leuk om te lezen. Gefeliciteerd trouwens met je nieuwe huisje, zal denk ik wel eventjes wennen zijn om van Nederland van Spanje te gaan. Heel veel liefs! ♡

 2. Wat tof dat je een huis hebt! Gefeliciteerd! Met twee Spaanse meisjes zal de taal vanzelf wel gaan komen denk :) Grappig om te vertellen: hier in Colombia is het ook Reyes Magos vandaag, maar niemand doet er iets aan en het is ook geen vrije dag. Die vrije dag wordt naar maandag verplaatst zodat iedereen een lang weekend heeft. Hoe bizar is dat! Leuk dat er in Spanje wel echt iets aan gedaan wordt! Veel plezier en succes met alles! X

 3. Gefeliciteerd met je nieuwe huis. Leuk zeg en heel avontuurlijk. Dat je weer aan gaat. Het is zeker super leuk om je eigen plek en kamer te kunnen inrichten. Laat ons eens wat foto’s zien. Ik ben benieuwd, maar als je dat niet wil dan hoeft het niet. Veel plezier in Spanje. :-)

 4. Gefeliciteerd met het vinden van een huis! Maak je ons een keer jaloers met leuke foto’s? Veel plezier en succes met het inrichten van je kamer. 😘

 5. Wat fijn dat je voor langere tijd een huisje hebt gevonden! Gefeliciteerd! :) En succes alvast met het inrichten en alles!

 6. Yay gefeliciteerd met je nieuwe huis en ook nog eens 2 Spaanse kamergenoten dan gaat je Spaans wel heel erg vooruit want je wilt niet dat ze over je gaan roddelen :P

 7. Wat klinkt dat leuk zeg. Het lijkt me best bijzonder en leuk om in het buitenland op school te zitten. Veel succes!

 8. Gefeliciteerd met je huisje!! Fijn dat je je nu ergens kunt gaan settelen. Dan voel je je ook sneller weer thuis. En wat cool dat Drie Koningen daar wel wordt gevierd! Hier vergeet ik altijd compleet dat het aan de hand is. Totdat iemand roept dat ik mijn kerstboom moet wegzetten..

 9. Heel gaaf dat je weer terug bent in Spanje! En gefeliciteerd met je nieuwe huis! :) Veel succes morgen met verhuizen :)

 10. Wat superfijn om te horen dat je een leuk appartementje hebt gevonden, superleuk! Ik wens je veel geluk de komende tijd! En ik snap dat je uit je koffer leeft deze week, haha!

Comments are closed.