Time for an update | Backpacken door Oost-Europa? Au pair in Valencia?

Hey allemaal! ❁ ❀ ✾

Het is hoog tijd om even lekker bij te praten. Welkom terug op mijn blog! ♥ Het zonnetje is doorgekomen, het ijs is gesmolten, de temperaturen zijn de 20 graden gepasseerd en de shortjes en jurkjes kunnen uit de kast: het betere leven is begonnen. De zomer komt eraan!

De afgelopen tijd ben ik erg druk geweest met mijn studie. Langzaam maar zeker komt ook dáár het einde van het jaar in zicht. Natúúrlijk ben ik al begonnen met het maken van plannen voor de zomer en ik kan je vertellen: er komt héél veel leuks aan. Maar dan écht!

Palms

Om te beginnen ben ik net terug uit Cyprus; Noord-Cyprus om precies te zijn. We zaten één week in een resort in de stad Kyrenia. Het lag aan zee, er waren zwembaden, palmbomen, you name it, en het was daar. Voor alle ins en outs over mijn week op Cyprus kan je mijn blogpost over die vakantie hier lezen.

Tijd om door te gaan naar het volgende programmapunt. Begin juni vertrek ik voor zes (!) weken naar…. Valencia! Ik ga daar zes weken als au pair werken in een Spaans gezin. Zó spannend. Er zijn meerdere redenen waarom ik dit heel graag wil. Om te beginnen heb ik onwijs veel zin om een nieuwe stad in España te ontdekken, en ik zeg ‘nieuw’ omdat ik nog nóóit eerder in Valencia ben geweest. Daarnaast geeft dit mij de gelegenheid om lekker veel met mijn Spaans bezig te zijn, om veel Engels te spreken en om mensen uit Spanje (en wie weet uit welke andere landen) te ontmoeten. Dat vind ik super leuk. Oh, en niet te vergeten: het is natuurlijk heerlijk weer daar én ik woon dichtbij zowel het stadscentrum als bij het strand. Maar wat wél heel belangrijk is om erbij te zeggen, is dat werken als au par absoluut niet zomaar een beetje vakantie vieren is. Het zijn lange dagen, veel uren doorbrengen met de kinderen in het park, in het zwembad en natuurlijk ook gewoon thuis. Koken, opruimen, schoonmaken(?) en wie weet wat mij nog meer te wachten staat. Maar ik denk dat dit een hele gave ervaring gaat zijn.

Cyprus

Time to move on, na die zes weken in Valencia ga ik nog twee weken met mijn familie op vakantie. Óók in Spanje! Voor de eerste week hebben we nog geen concrete plannen, maar voor de tweede week hebben we een huis aan de Costa Brava bemachtigd. Me gusta, me gusta.. 

En dán, last but not least, ga ik eind augustus met mijn vriendinnetje Sandra rondreizen door Oost-Europa!! Dat is echt één van de reizen die al tijden op onze bucketlist staat. Dus: dreams are coming true. We hebben alléén de heen en de terugvlucht geboekt, alles daartussenin is nog open. De heenvlucht is van Nederland naar Split (Kroatië) en de terugvlucht is van Praag (Tsjechië) terug naar Nederland. Ons plan is om vanuit Kroatië door Slovenië, Hongarije en Slowakije naar Tsjechië te reizen. Wat ik het meest bijzonder vind aan dit plan is dat we allemaal landen gaan zien waar je anders niet zo snel naartoe zou gaan. We willen graag lekker veel van de cultuur in ieder land zien, een beetje tussen de locals zitten en leuke hostels ontdekken.

Kortom, ik heb onwijs veel zin om de komende tijd lekker veel te gaan bloggen (en vloggen!) en jullie tot in detáil op de hoogte te houden van al deze avonturen.

Anderhalf jaar geleden woonde ik nog in Spanje. Mijn gap year in Sevilla. Tijdens dat jaar had ik behoorlijk veel gereisd en ik was er toen heilig van overtuigd dat al dat gereis zodra ik zou gaan studeren voorbij zou zijn. Als iemand mij toen had verteld dat ik deze zomer zo veel gave reizen zou gaan maken, had ik ‘m waarschijnlijk niet geloofd. Maar het kán dus gewoon. Echt. ☆

Wat vind jij van mijn plannen? Ik ben benieuwd.

Oh, en vergeet natuurlijk niet jouw summer plans met mij te delen in de comments!

Lots of love,

Florentine

♥ ♥ ♥

11 Replies to “Time for an update | Backpacken door Oost-Europa? Au pair in Valencia?”

 1. Wat heerlijk! En zeker spannend, au pair bij vreemden in huis lijkt mij heel spannend. Je weet nooit zeker of het wel of niet klikt. En dan heerlijk de wereld verkennen, ik geef je groot gelijk, geweldig!

 2. Bij ons regent het.. Wat spannend dat je als au pair gaat werken. Hopelijk lukt het het! Wat ga je veel dingen doen. Succes ermee. Belooft wat!

 3. Wauw wat een mooie dingen in het vooruitzicht! Een vriendinnetje van mij is nu au pair in Amerika, en het is inderdaad hard werken!!
  Vorig jaar ben ik naar Kroatie geweest, echt prachtig land!! Slovenie lijkt me ook heel mooi, kun je prachtig wandelen in de natuur. Als je in Budapest komt moet je zeker naar een van die mooie oude badhuizen gaan. Deze zomer gaan mijn vriend en ik met de caravan weg (tuut tuuuut!). We beslissen last minute waarheen.. maar heb er hoe dan ook zin in!
  Liefs

 4. Heerlijke plannen. Het is lang geleden dat ik Oost Europa heb bezocht. Het was toen nog Joegoslavië. Moet je na gaan. Zelf gaan we 3 maanden backpacken in New Zealand later dit jaar. Dus van de zomer doen we het wat rustiger aan. En reizen hoeft echt niet te stoppen als je eenmaal klaar bent met studeren ;)

 5. Wauw wat ga je een super leuke periode te gemoed meid..
  Dat ga allemaal heus wel mee vallen en nadien gezellig met je familie op reis echt om naar uit te kijken..

 6. Wauw meid wat een toffe vooruitzichten! Dat lijkt me ook zo een interessante reis, Oost-Europa. Veel plezier alvast!

 7. Dat klinkt heerlijk allemaal. Je enthousiasme spat weer van het scherm zoals gewoonlijk, daar word ik blij van! <3 Dus je gaat al bijna vertrekken… spannend!!! Ik kijk ernaar uit alles over jouw belevenissen te lezen hier op jouw blog. xxx

Comments are closed.