✮ Trip to Manchester?! -Ja Manchester

Hello my darlings,

Ik ben weer terug in Nederland. Afgelopen week ging ik vier dagen naar Manchester en drie dagen naar Madrid toe. Naar Manchester voor mijn studie en naar Madrid gewoon voor de fun. Vandaag neem ik je mee in mijn Manchester avontuur (door middel van foto’s EN video’s) en later deze week show ik je meer van mijn dagen in Madrid. Let’s get into this :-)

Manchester

Maandag aan het eind van de middag vloog ik van Eindhoven naar Manchester toe. Met mijn klas. Ik zit in het propedeusejaar van de opleiding journalistiek en in het laatste project van dit jaar moesten we in een Europese stad voor een week een ‘buitenlandredactie’ opzetten. Naar welke stad je toe ging kon je niet kiezen, dat ging door middel van een loting. Wij werden gelukkigerwijs gestuurd naar het prachtige, altijd zonnige Manchester.

De eerste ochtend regende het, máár we hadden een afspraak op de hogeschool journalistiek in Manchester staan, dus we moesten wel de deur uit. Na een grote cappuccino van de Starbucks gedronken te hebben en in mijn regenjas geschoven te zijn, kon ik er wel tegenaan.

Manchester

Uitzicht vanuit mijn kamerraam.

Manchester

Good morning!! Ons appartement had een soort hele wand van ramen, wat zorgde voor heel mooi licht. Dus: pretty pictures guaranteed. Deze foto maakte ik op woensdag, de dag dat de zon lekker scheen en we de eerste video opnames gingen maken! We zaten met ons appartement op een perfecte locatie: naast het treinstation, dat op een paar minuten loopafstand van het centrum ligt.

In de introductie vertelde ik al dat we voor een week een buitenlandredactie hebben opgezet in een Europese stad. In Manchester moesten we dus gaan kijken naar wat voor dingen er op dat moment gaande waren, en daarover video’s maken, audio-opnames maken en stukken schrijven. Ik deed video-redactie en heb me dus helemaal ondergedompeld in het maken van video’s. In deze video neem ik je mee naar een tattoo shop. Mensen in Manchester laten na de aanslag van twee weken geleden namelijk massaal bijen tatoeages zetten. Een bij is namelijk het symbool van Manchester.

Ik maakte niet één maar twee video’s, waarvan de tweede video een stuk langer is dan de eerste. In video nummer twee neem ik je mee naar Piccadilly Gardens, middenin het centrum van Manchester. Ik sprak hier met een aantal (ex-)daklozen en drugaddicts. Een groep islamitische mannen, genaamd Organic Soul Food, kookt tijdens de ramadan zeven dagen per week voor alle daklozen in Manchester. Je ontmoet in deze video naast een aantal (ex-)daklozen en drugaddicts ook een van de oprichters van Organic Soul Food.

Manchester

Manchester

Manchester

Ook gingen we naar het Intu Trafford Center. Waarschijnlijk het mooiste winkelcentrum waar ik ooit geweest ben. Zó groot, zó kitch en zóveel winkels. Er zit een Victoria’s Secret, New Look, Topshop, Lush, Selfridges, Ted Baker en zo kan ik nog wel even tien regels voltypen met de winkels die daar zitten. Na afloop aten we in het winkelcentrum bij een Italiaans restaurantje, wat ook erg leuk was.

Manchester

Victoria’s Secret tasjes blijven leuk! Na een paar hele mooie video’s gemaakt te hebben, naar het mooiste winkelcentrum ever geweest te zijn en een nieuwe stad ontdekt te hebben, was het alweer tijd om te gaan.

Maar hold on, het was nog geen tijd om naar huis te gaan! Vrijdagochtend vloog ik naar Madrid, samen met drie anderen. Meer daarover snel online hier op mijn blog.

See you soon ♥ ♥ ♥

Liefs, Florentine

19 Replies to “✮ Trip to Manchester?! -Ja Manchester”

  1. Goed interview, fascinerend altijd wat mensen vertellen. Hahaha, ik moest wel lachen om die gast die je telefoonnummer wilde hebben.

  2. Oh wat een leuke foto’s en wat leuk dat je daar bent geweest. Een kamer met heel veel ramen is echt een bloggers droom hihi. Victoria’s Secret is echt verslavend hé? Zulke leuke dingen!

  3. Wat reis je veel! Mooie foto’s heb je ook gemaakt van je trip naar Manchester. Ik ben benieuwd naar je reis naar Madrid.

  4. Wat gaaf dat je zo veel mag reizen! Ik vind de mensen die je hebt geïnterviewd te gek, mooi dat ze zeggen dat ze/we allemaal gelijk zijn. Moest even lachen toen de kale man om jouw nummer vroeg. Bijzonder knap dat je toch door blijft vragen. Heel mooi om te zien, keep up the good work!

  5. Wat superleuk! Dat winkelcentrum ziet er inderdaad echt prachtig uit! Stiekem toch wel een beetje jaloers op al die reisjes :)

  6. Wat tof dat je hier met school bent geweest! En sjonge wat reis je veel zeg haha! Ook nog Madrid er achteraan, geluksvogel :)

  7. Wat een leuke reisjes!
    Vorig jaar ben ik ook naar Manchester geweest, te leuke stad en het winkelcentrum is inderdaad heul mooi! Liefs.x

Comments are closed.