❁ ✾ ❀ Madrid ❀ ✾ ❁

Heyhey! Vandaag zoals beloofd óók een fotoverslag van Madrid online. What a pretty city! Nadat ik voor mijn studie een werkweek in Manchester geweest was, vloog ik op vrijdagochtend door naar Madrid. Van vrijdag tot zondag hebben we doorgebracht in de hoofdstad van Spanje. Ik maakte deze mini-trip naar Madrid samen met drie studiegenootjes, omdat het ons leuk leek om na het grijze Manchester nog een paar dagen zon en vakantie te hebben. We hebben geshopt, een beetje sightseeing gedaan en natuurlijk heel lekker gegeten. Vámonos?!

Madrid

Madrid

¡Hola Madrid! Na een vroege vlucht stonden we ’s middags rond 1 uur op de Gran Vía, wat een beetje de Champs-Élysées van Madrid is. Natúúrlijk hebben we gewinkeld, een ijsje gegeten en de stad een beetje verkend. De Primark op de foto is trouwens echt de állergrootste die ik ooit heb gezien: hij telt maar liefst vijf verdiepingen. Shopping heaven!

Madrid

La Gran Vía by night. Ik ben een beetje in love hoor, ik vind deze straat zo gaaf! Hij heeft een beetje wat van Fifth Avenue in New York. Zoveel mensen, auto’s, hoge gebouwen en enorme winkelpanden. En tegelijkertijd is het tóch anders. Je voelt dat je niet in Amerika bent maar in Spanje.

Madrid

We maakte een bustour met een hop-on hop-off bus, waarmee we zowel het nieuwe als het oude deel van de stad te zien kregen. Er kwamen onwijs veel mooie gebouwen voorbij, we stopten bij een aantal leuke parkjes en we sloten af bij het stadion van Real Madrid: Estadio Santiago Bernabéu.

Madrid

Madrid

Madrid

Op de laatste avond aten we op Plaza Mayor, mijn favoriete (ultra-toeristische) plekje in de stad. Over het algemeen houd ik helemaal niet van de toeristische hotspots in een stad, maar dit plein is tóch wel een hele gave plek vind ik. Er zijn zoveel mensen, er gebeurt zoveel en het is zo levendig.

Madrid

Al deze (wat oudere) mensen met z’n allen op dit bankje vond ik een grappig beeld opleveren. Deed mij een beetje denken aan Benidorm Bastards.

Al met al vind ik in Madrid de balans tussen de grootsheid van de stad en de verfijnde Spaanse cultuur heel fijn. Het is een enorme stad, met veel hoge gebouwen en mensen van allerlei nationaliteiten, en tegelijkertijd is het super Spaans en traditioneel. Dat is iets wat ik in Barcelona bijvoorbeeld minder zie. De mate waarin de Spaanse cultuur aanwezig is vind ik heel mooi. Want hoewel de stad wat weg heeft van veel andere grote wereldsteden zoals New York of Los Angeles, schreeuwt het ook heel hard SPANJE. Dát komt door de bijzonder afgewerkte gebouwen, de stijl van de barretjes en de restaurants, de mentaliteit van de mensen, en door.. ik weet het niet, gewoon de hele vibe, it’s the vibe.. ❀ ✾ ❁

Ben jij wel eens in Madrid geweest?

Hasta luego ♥

Liefs Florentine

25 Replies to “❁ ✾ ❀ Madrid ❀ ✾ ❁”

 1. Haha, geweldig die Benidorm bastards! Ik ben een paar jaar geleden met mijn zoon in Madrid geweest, was superleuk! Nu wil ik nog een keer naar Barcelona, ook een zo een mooie stad.

 2. Nooit, maar volgens mij moet ik dat maar eens gaan doen ooit. Het ziet er prachtig uit, mooie foto’s van jou ook!!! Xxx

 3. Beetje van Fifth Avenue in New York, maar dan in Madrid dat is zeker gaaf. ;-) Het ziet er erg gezellig uit! Als ik de kans krijg dan zal ik wel eens daar naar toe willen.

 4. Wat een leuk blogje heb je hierover geschreven. Ik ben nog nooit in Madrid geweest, maar als ik naar Spanje zou gaan, zou ik nog twijfelen tussen Madrid en Barcelona. Wil het stadion van FC Barcelona ooit een keer zien.

 5. Wat een mooie foto’s :-). Ik ben nog nooit in Spanje geweest. Maar zo te lezen is Madrid een aanrader :-).

 6. Leuke foto’s! Madrid lijkt mij een hele mooie stad om eens te bezoeken. Wel balen dat je zonnebril was gestolen, maar gelukkig heb je je verder zo te horen wel goed vermaakt.

 7. Wat mooi!! Ik wil echt heel graag een keer naar Madrid. Ik denk namelijk dat dat echt mijn stad is haha :D Weet niet waarom, maar dat voelt zo. Ben erg benieuwd!

 8. Wat een mooie foto’s heb je gemaakt!
  Ik ben nog nooit in Madrid geweest, maar staat wel op mijn lijstje om eens te bezoeken. Liefs.x

 9. Heel gaaf! En wat een mooie foto’s maak je toch altijd. Manchester en Madrid zijn beide plekken waar ik nog graag eens naar toe wil gaan!

Comments are closed.