Cyprus ☾⋆

Hola my sunshines ☀

Vorige week was ik op Cyprus. Wat een bijzondere plek! We verbleven in het Oscar Resort in de havenstad Kyrenia, aan de noordkust van het eiland. Het was een heerlijke week vol zon, zee, palmbomen, lekker eten en super veel citytrips. We zijn in het noorden naar de steden Kyrenia en Nicosia geweest en in het zuiden naar Larnaca. Ook maakten we een boottocht met zonsondergang en kwamen we om in de hoeveelheid zwerfkatten. In deze blogpost neem ik je mee naar het mooie Cyprus. Let’s get started!

Cyprus

There we go! ♥ Op vrijdagavond vlogen we van Schiphol naar Noord-Cyprus.

Cyprus

Cyprus

First breakfast! En ook gelijk het ontbijt dat ik de rest van de week iedere dag heb gegeten. Brood met veggies en… Halloumi! Super lekker! Halloumi is een kaassoort die op Cyprus met álles gegeten wordt: in de sla, op een pizza of tussen een broodje. Wat deze kaas zo bijzonder maakt is dat hij nauwelijks smelt. De Cyprioten grillen deze kaas waardoor hij lekker krokant wordt. Áls je een keer op Cyprus bent: give it a try. En als je in de nabije toekomst geen plannen hebt om naar Cyprus toe te gaan maar het wél graag wil proberen dan kan je ook altijd terecht bij een Turkse supermarkt. ;-)

Cyprus

Cyprus

Ik ben begonnen in dit boek van de Amerikaanse blogger Mark Manson. Heel interessant.

Cyprus

Cyprus

Wat een cuties, hé?! Nog nóóit eerder was ik in een land waar zóveel zwerfkatten rondlopen. In ons resort lag een moederpoes met een nestje kittens, zó schattig. En heel bijzonder om te zien hoe een zwerfkat erin slaagt om zichzelf te redden én voor 7(!) kleintjes te zorgen.

Cyprus

We hadden een auto gehuurd waarmee we lekker het eiland konden rondrijden.

Cyprus

Cyprus

Cyprus

Een van de fijnste dingen aan de zomer vind ik dat je éindelijk weer al je fashionable zomerkleren kan dragen. Shortjes, jurkjes, jumpsuits en mooie sandaaltjes maken mij echt héél blij. De laatste tijd draag ik mijn Michael Kors tasje dat ik twee jaar geleden in Sevilla kocht super veel. Zo zie je maar: sommige items zijn echt tijdloos.

Cyprus

Cyprus

Één avond gingen we varen. We vertrokken rond zessen vanuit de haven van Kyrenia en voeren een stuk de zee op. Daar hebben we gezwommen, gegeten en genoten van de zonsondergang. Het was prachtig! Heel bijzonder om een keer mee te maken.

We vlogen heel laat (3 uur ’s nachts) vanuit Ercan Airport op Noord-Cyprus via Antalya naar Amsterdam.

❀ ✾ ❁

Talk soon! Geniet van deze mooie dagen ☀

Liefs, Florentine

7 Replies to “Cyprus ☾⋆”

 1. Wat een prachtige omgeving en op een boot varen lijkt mij ook prachtig! Dat boek, oei, die lijkt mij ook heel interessant! Mooie foto’s, heel sfeervol!

 2. Wat heerlijk zeg! Prachtige foto’s gemaakt ook. Wel zielig de zwerfkatjes, ook heel schattig trouwens :)

 3. Wow, wat een mooie foto’s! Ik wil ook op vakantie naar de zon. Ook al is nu wel mooi weer in Nederland gelukkig!

 4. Wauw wat een fijne reisje heb je gehad meid..
  Super mooie omgeving zo te zien op de foto’s..
  Echt super mooie foto’s meid..

 5. Zulke fijne foto’s om te zien! Het eten ziet er erg lekker uit, maar die kittens stelen echt de show. Wat zijn ze schattig!!!! Dat boek staat ook nog op mijn leeslijstje. Hoop dat ik ‘m deze zomer kan lezen.

 6. Wauw, prachtig! Had een aantal foto’s al op je insta kunnen bewonderen, maar leuk om ze zo bij elkaar te zien met uitleg erbij. Ik kijk uit naar je vlogs! Enne, die Halloumi klinkt errug lekker. Klinkt als een goede reden om naar Cyprus te gaan hihi.

 7. Zulke mooie foto’s! Zo te horen heb je het goed naar je zin gehad daar. Die katjes zijn ontzettend schattig, wel verdrietig natuurlijk dat er veel straatkatten zijn :-(

Comments are closed.