Kifesh Marrakech ❁ ❀ ✿

Salam! Ik ben weer terug uit Marokko. Vijf dagen lang hebben we genoten van tajine en couscous, de kleine straatjes van de oude Medina, Arabische muziek, de watervallen in de Ourika-vallei en een overload aan palmbomen. Vandaag laat ik op chronologische volgorde wat foto’s zien, voor een kleine impressie van onze trip.

Marokko

Op donderdagmorgen vlogen wij (mijn ouders, mijn broers en ik) héél vroeg al naar Marrakech toe. We vertrokken om 06.30 met Transavia vanaf Schiphol, op naar de zon! 

Riad Awa

Even een kleine sneek peek van ons hotel. Wij zaten in Riad Awa, gelegen in de oude Medina van Marrakech. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin of binnenplaats: heel gaaf!

Riad Awa

Op het dakterras van de Riad hadden we een zwembad. SO pretty! En heel fijn, omdat het overdag de meeste dagen wel meer dan dertig graden was.

Marrakech

Outfit van de eerste dag!

Marrakech

Ook ’s avonds leverde de stad met deze prachtige lucht en pretty palmbomen een super mooi plaatje op.

Breakfast Riad Awa

Time for breakfast! Op het dakterras werden iedere morgen verse broodjes, pain au chocolats, fruit en Marokkaanse pannenkoekjes geserveerd.

Marrakech

Cactusvijgen

marokko

Producten die te koop zijn in de souks. Een souk is een overdekte Arabische markt; vaak een heel doolhof aan gangetjes waar allerlei kleine winkeltjes zitten.

Souk

Le Souk principal de Tapis. Een souk waar allemaal tapijten te koop zijn. Deze lag aan het plein Rahba Kedima.

Henna Marokko

Want some??

Ezel marokko

In Marokko worden ezels op veel plekken echt nog gebruikt om karren met handelswaar te trekken. Heel bijzonder om te zien, omdat wij dat in Nederland al zo lang niet meer kennen.

Nieuw Marrakech

Welcome to new Marrakech! Naast de oude medina, waar karren getrokken worden door ezels en je omkomt in de souks en kleine ambachtswinkeltjes, is er ook nog een nieuw deel van de stad. Met grote gebouwen, brede straten, mooie palmbomen en serieuze winkels.

Wijn marrakech

It’s my momma’s birthday! We dronken een glaasje wijn op het dakterras van de riad.

Vliegen transavia

Maandagavond was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. We hebben de oude Medina gezien, de nieuwe stad, de Ourika-vallei in het Atlas gebergte en we hebben de vijftigste verjaardag van mijn moeder gevierd. ❁

Ik heb een super leuke en relaxte tijd gehad in Marrakech. Het hotel was ontzettend fijn, het ontbijt was goed, het weer was aangenaam, de stad was mooi en het eten was lekker. En daarnaast vond ik het een paar hele leuke dagen met mijn familie.

❁ ❀ ✿

Liefs, Florentine

22 Replies to “Kifesh Marrakech ❁ ❀ ✿”

  1. Oh, wauw. Marrakech staat ook nog op mijn Bucketlist. Wat ziet het er daar leuk uit. Ik kijk dus zeker al uit naar je vlogs :)

  2. Wauw, wat een prachtige foto’s heb je daar gemaakt zeg! Zo’n bijzondere stad vind ik het, zou er graag nog eens terugwillen.

  3. Mooie foto’s! Het klinkt ook alsof je het goed naar je zin hebt gehad in Marrakech. Ik ben er zelf nog nooit geweest. Nog gefeliciteerd ook met je moeder!

  4. Wat een mooie sfeerfoto’s! Het lijkt me een hele mooie stad, ik zal hem toevoegen aan mijn steeds langer wordende lijst van plaatsen die ik eens moet bezoeken ;)

  5. Leuk om je vakantie te zien in foto’s! Ik heb zelf soms ook zoiets van hoe leuk is het voor mensen om te lezen dat ik op vrijdagmiddag een Griekse salade heb gegeten en op zaterdag gezwommen heb in de zee? Maar met foto’s gaat het zo leven dat het voelt alsof je erbij bent! Ik kom net terug van Kreta dus je blog heeft me geholpen qua inspiratie hier wat over te schrijven :-)

  6. Ziet er super mooi uit!! En wat heb jij een onwijs gave blog. Inspirerend :)
    Liefs, Maartje

  7. Ohhh mooie foto’s lady! Ik vind die van jou en je outfits en wijn zo cool! Stylish! In een riad verblijven staat ook op mijn bucket list. Ik heb er zelfs een moodboard van op Pinterest met zulke mooie! Heerlijk blog dit! xxx

Comments are closed.