Last flight of 2017 ꕥ Naar Zweden

Hee allemaal! Welcome back ❤️

De laatste vlucht die ik in 2017 maakte, was naar Zweden. Ik vloog vlák voor het eind van het jaar naar het Zweedse Göteborg om daar met mijn vriendinnetje Sandra oud en nieuw te vieren. Het waren een paar bijzonder leuke dagen waarin ik in vogelvlucht een impressie van het land heb gekregen. Omdat ik een vriendin ging opzoeken die echt uit Zweden komt en daar woont, werd ik lekker ondergedompeld in de Zweedse cultuur; aan Zweedse gehaktballetjes en knäckebröd ontbrak het niet! In deze blogpost vertel ik je aan de hand van een aantal foto’s hoe mijn reis naar Göteborg eruit zag.  ꕥ

New Years Eve in Zweden

Op zaterdagochtend 30 december zat ik om negen uur al in de trein richting Schiphol. Ik vloog om half 12 met KLM naar Göteborg, de stad waar ik naartoe ging.

New Years Eve in Zweden

My favorite view! 😍 Ik vind het altijd zó mooi om tijdens de vlucht zo’n prachtig heldere lucht te hebben. Van Amsterdam naar Göteborg is maar één uur en een kwartier vliegen, én met KLM krijg je tijdens de vlucht wat te eten en te drinken. Wat een luxe, hé?!

Zaterdagmiddag haalde Sandra, de vriendin die ik ging opzoeken, mij op van het vliegveld. Nadat ik mijn spullen bij haar thuis had gedropt gingen we naar de supermarkt om boodschappen te doen voor die avond. We hadden haar broer uitgenodigd om te komen eten. Dat was super gezellig! Ik vond het zó leuk om hem eindelijk te ontmoeten. Ik ken Sandra namelijk van de tijd dat ik in Spanje woonde, maar ik had nog nooit haar Zweedse familie ontmoet.

New Years Eve in Zweden

Op zondag 31 december (oudjaarsdag) dronken we een kaffe med mjölk  in Eva’s Paley, een super leuk cafeetje in het centrum van Göteborg. Heerlijke latte’s en super lekkere muffins.

Daarna gingen we terug naar huis om ons klaar te maken voor een New Year’s dinner!  We waren door een vriendin van Sandra uitgenodigd om te komen eten en de avond door te brengen bij haar thuis. Er kwamen zo’n twintig mensen (allemaal Zweeds) en het was super gezellig!

New Years Eve in Zweden

Het meisje dat ons had uitgenodigd woonde in een super mooi appartement dat heel gezellig was ingericht. We hadden zo’n leuke avond!

Al met al was het een super geslaagde oud en nieuw. Ik vond het heel gezellig en ik heb hele leuke mensen ontmoet. Op nieuwjaarsdag rustten we een beetje uit en aten we ’s avonds pizza. De dag erna vloog ik héél vroeg alweer terug naar Nederland.

Het was een erg leuke start van een nieuw en fresh jaar, waarin vast allemaal mooie dingen gaan gebeuren.

Hoe hebben jullie oud en nieuw gevierd?

Liefs, Florentine

꧁꧂

18 Replies to “Last flight of 2017 ꕥ Naar Zweden”

 1. Dat is een toffe afsluiting van het jaar! Zweden zou ik ook nog graag eens naartoe willen :)

  Oud en nieuw werd lekker thuis gevierd, maar wel met een huis vol vrienden :)

 2. Toffe afsluiting zeg van het jaar! Leuk om te zien. Zweden lijkt me ook super vet om eens heen te gaan, nu man-lief nog zover krijgen… (die voelt er niet zoveel voor..)

 3. Het was erg leuk geweest in Zweden. Zweden daar zijn wij nooit geweest. Het is wel prachtig land. Kerstboom ziet mooi uit. Leuke foto’s!

 4. Leuk om met oud en nieuw naar Zweden te gaan. Ik heb paar jaar terug een rondreis door Zweden en Noorwegen gemaakt met mijn vriend. Heel tof land Zweden.

 5. Wat een heerlijke blog en mooie foto’s Florentine! Die eerste met je voet op de koffer is heel tof…ik vind het zo leuk om te lezen dat je open staat om mensen te ontmoeten en dat je dat volgens mij ook heel belangrijk vindt…love that! Liefs!

 6. Ahh Scandinavie staat echt bovenaan mijn lijstje om heen te gaan!
  Wat tof dat je daar oud en nieuwe hebt gevierd. Heb je ook nog wat van de mooie natuur uit Zweden meegekregen of was je tripje daar net te kort voor?
  Liefs

 7. Ik wil zo graag nog eens naar Zweden. Ik ben enkel nog maar een paar keer in Stockholm geweest, maar ben verliefd geworden op dat land. ♥ Een vriendin van me verhuist binnenkort naar Göteborg, dus komt goed uit. ;-)

Comments are closed.