Marokko ❃

Hee allemaal! Afgelopen vrijdag vertrok ik voor drie dagen naar Marokko, en wát was het gaaf! Het was een georganiseerde reis, wat betekent dat het programma helemaal vast stond. We bezochten Tétouan, waar ook het hotel ligt waar we verbleven, en daarnaast zijn we naar Tanger en Chef Chaouen geweest.

Ik was met een groep van ongeveer 30 mensen: een aantal van mijn talenschool in Sevilla, en een aantal mensen uit Granada, Málaga, en wat losse bijvoegsels, om het zo maar even te noemen. Samen met een vriendin uit Zweden die ik ken via school, besloot ik mij in te schrijven. Ik kende eigenlijk alleen haar van te voren, maar al snel leerden we alle anderen wat beter kennen.

Er waren twee wat oudere Marokkaanse mannen die de trip leidden, en ze spraken van origine Arabisch en Frans, maar voor ons deden ze alle tourinformatie in het gebrekkig Spaans en Engels, erg grappig! Met de bus gingen we overal heen, en eigenlijk was dat prima te doen. De eerste dag was Tétouan, de tweede dag nogmaals Tétouan en Tanger, en op dag drie was er ondanks dat we helemaal naar huis moesten reizen, ook nog tijd om naar ChefChaouen te gaan.

Wat ik erg bijzonder vond in Tétouan, was dat er op staat bijna geen vrouwen te zien waren. De straten waren crowded met mannen, die ons allemaal zonder pardon aanstaarden. Ik vind het wel heel bijzonder dat ik in Tétouan geweest ben want ik had zoveel over die stad gehoord. En wát een cultuur verschillen zeg: wat er gegeten wordt, de spullen die er verkocht worden en gewoon het hele straatbeeld! Erg bijzonder.

Vervolgens was Tanger qua stad misschien niet heel bijzonder, maar ik vond het qua plek wel iets fijner om de zijn. Het leek of de mensen daar meer hun eigen gangetje gingen, niet zo op elkaar letten, en al helemáál geen andere mensen aanstaarden.

De laatste plek waar ik dus was, heet ChefChaouen. ChefChaouen is een stadje in het Noorden van Marokko, waar bijna alle huizen in het wit of blauw zijn geschilderd. Je zou het voor de grap eens moeten googelen, het is echt bizar! Het stikte er trouwens van de zwerfkatten, wat ik als katten liefhebber natuurlijk wel leuk vond. We hadden echt zo’n hele erge local als gids hier, met van die Marokkaanse pantoffeltjes en een ‘djellaba’, wat het woord is voor zo’n lange jurk, die vaak in landen als Marokko gedragen wordt. Hij vertelde erg leuk, en ik vind ChefChaouen maar een fotogeniek stadje, moet ik zeggen :-)

Chefchaouen

Donkey

Tetouan

Tetouan

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Chefchaouen

Tetouan

Chefchaouen cats

Well, dat was het dan! Het was een hele bijzondere reis, waar ik erg van genoten heb :-)

Ben jij wel eens in Marokko geweest? Ik ben erg benieuwd.

See ya soon! Veel liefs, Florentine

21 thoughts on “Marokko ❃”

 1. Die laatste stad lijkt me bijzonder pittoresk.

  x Karen

 2. Prachtige foto’s! Marokko lijkt me een prachtig land!

 3. jeapiebel schreef:

  Wat leuk zeg een georganiseerde reis naar Marokko. Het is ongelofelijk dat Tétouan, bijna geen van de vrouwen te zien was en het lijkt mij ook ongemakkelijk idd met al het staren van de mannen. Fijn dat je er van hebt genoten. Prachtige foto’s trouwens.

 4. Anna schreef:

  Wow, wat een cultuurverschil! Heel bijzonder om daar geweest te zijn. Ik vind je foto’s prachtig <3.

 5. Nilou schreef:

  Wauw, wat een mooie foto’s vind dat blauw witte echt zo mooi. Ben zelf nog nooit naar Marokko geweest zou echt es een keer willen op vakantie willen!

 6. Kirsty schreef:

  Leuke foto’s! Het klinkt ook als een toffe reis. Alleen dat aangestaard worden lijkt mij wat minder fijn, maar gelukkig was dat alleen in Tétouan.

 7. Angèlique schreef:

  Nog nooit geweest, maar ik kan zien waarom je het een bijzondere reis vond! Gaaf!

 8. Sabine schreef:

  Wat mooi zeg!! Ik ben er nooit geweest maar lijkt me een fascinerend land.

 9. Heidi schreef:

  Wat leuk is dat.
  Vind wel beetje raar dat der geen vrouwen rond lopen enkel mannen.
  Wat mooie foto’s zijn het meid.

 10. Rebecca schreef:

  Ah wat lijkt het me mooi daar, maar tegelijkertijd toch erg eng omdat ik inderdaad vaak hoor dat je als vrouw zijnde enorm word aangestaard. Als er dan ook nog eens amper vrouwen zelf lopen val je al helemaal op. Wel echt prachtige foto’s!

 11. Loene schreef:

  Wat een mooie foto’s, Florentine! Super leuk dat je naar Marokko bent geweest. Lijkt me echt gaaf! :-)

 12. Joyce schreef:

  Heel gaaf zeg! Marokko staat ook nog op mijn lijstje, lijkt me echt bijzonder! Liefs.x

 13. Jolanda schreef:

  Wat moooooi! Ik zou er zelf ook heel graag eens heengaan!

 14. Dascha schreef:

  Wat een prachtig land lijkt mij dit! Mooie foto’s heb je gemaakt ook!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 15. Lysanne schreef:

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Marokko lijkt me een mooi land om eens naar toe te gaan

 16. Jasmine schreef:

  Een blauw huis :D Ik dacht eerlijk dat je naar een chefkok was geweest en niet een stadje dat ChefChaouen heet, lol. Lijkt me inderdaad enorm vervelend als er steeds zo naar je wordt gestaard, dan krijg ik altijd het gevoel dat ik iets verkeerd doe in de plaats van gewoon over straat lopen.

 17. Elles schreef:

  Wat leuk dat je naar Marokko bent geweest zeg! Je hebt hele mooie foto’s geschoten trouwens, ziet er heel professioneel uit.
  Liefs,
  Elles

 18. R&R schreef:

  Leuk dat je Marokko hebt bezocht! Mooie foto’s heb je gemaakt :)

 19. DisneyChicks.nl schreef:

  Wat een mooie foto’s! Dat ziet er inderdaad uit als een hele bijzondere reis! :)

 20. Lydie schreef:

  Wat gaaf dat je naar Marokko bent geweest. Het lijkt mij een ontzettend bijzonder land om te bezoeken. En mooie foto’s ook!

Comments are closed.