Mi semana pasada y Lisboa ❋

Mi semana pasada y Lisboa, oftewel, ik wil het hebben over mijn afgelopen week, en dus ook over mijn citytrip naar Lissabon!

Vorige week vertelde ik dat ik naar Lissabon zou gaan voor een paar dagen, en nu ik weer terug ben, besef ik me dat het wel echt heel erg gaaf is wat ik heb gedaan! Afgelopen zaterdag vertrok ik ’s ochtends heel vroeg vanuit Sevilla, met ongeveer 25 mensen van mijn talenschool hier, per bus naar Lissabon. En het leuke was, dat doordat ik me zo kort (een dag) van te voren had ingeschreven voor deze reis, ik eigenlijk niet eens de tijd had om iets van deze reis te verwachten, laat staan dat ik tijd had om uit te zoeken wie er allemaal meegingen.

Dus, ik zat op de heenreis naast een meisje uit Duitsland, en al bij de eerste stop ontmoette ik nog een ander meisje uit Nederland. En ik had me samen ingeschreven met weer een ander meisje uit Nederland, dus ik kende na een paar uur al een paar mensen. En dat werden er alleen maar meer en meer..! Gedurende het weekend, leer je elke keer, tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden in de stad, weer andere mensen kennen, en ik vond het heel gaaf om te merken hoe je in drie dagen tijd gewoon echt iets met elkaar opbouwt. Want de laatste avond bijvoorbeeld, was echt een hele gezellige avond! Eerst ging ik rond tien uur met twee meisjes uit Nederland, een meisje uit China en een jongen uit Duitsland wat drinken, daarna uit eten en toen nog naar een hele gave bar in Pink Street. We hadden echt een hele leuke avond, en het is zo bijzonder als je je beseft dat je elkaar pas zo kort kent, en het dan al zó leuk hebt. En dat dan ook nog in zo’n leuke stad! Want ik vond Lissabon echt geweldig.

Ook de rest van de week na Lissabon, was erg leuk! Dinsdag begon school weer, dus ook mijn au pair werk. ’s Middags heb ik met een meisje van mijn school even door het centrum gelopen, een ijsje gegeten en gewoon gezellig een beetje gekletst. Daarna naar huis voor de kinderen, en toen ’s avonds weer richting de stad met twee meisjes van school om wat te gaan drinken.

Woensdag was een rustig dagje, ik heb gezellig op school gelucht en toen ben ik naar huis gegaan voor de kinderen. Vervolgens was donderdag óók weer leuk, ik ben met een meisje van school gaan fietsen naar park María Louisa, om daar het Archeologisch museum te bezoeken, en later kwam er ook nog een ander meisje van school langs. Daarna moest ik weer naar huis voor de kinderen, en toen ging ik ’s avond uit eten met twee meisjes van m’n school, die ook mee waren naar Lissabon. We aten in Triana, een hele leuke buurt met veel gezellige cafés en restaurants.

Tot slot waren mijn zaterdag en zondag ook nog eens heel erg leuk! Zaterdag, ben ik met twee meisjes van mijn school naar het Bellas Artes museum in Sevilla geweest, erg gaaf! En daarna zijn we gaan winkelen en toen gaan eten bij een van hun thuis. Heel gezellig! Gisteren middag gaf hetzelfde meisje als waar we zaterdag aten, een tea party, met wat mensen die ook mee waren naar Lissabon, en anderen van school. Super leuk! Daarna bleef ik daar weer eten samen met nog een ander Nederlands meisje, en toen nam ik de bus naar huis.

Ik vond afgelopen week een erg fijne week, en ik heb érg veel zin in de komende week. Mijn ouders en broers komen namelijk van donderdag tot en met dinsdag naar Sevilla. En ik zit hier nu al bijna zeven weken, dus het mag wat mij betreft wel eens tijd worden, haha!

Ik spreek jullie snel weer. ❋

Veel liefs, Florentine

Voor meer foto’s kun je mij volgen op Instagram.

Klik hier om mij te volgen via Bloglovin.

27 thoughts on “Mi semana pasada y Lisboa ❋”

 1. Wat ontzettend leuk om weer te horen hoe het gaat! En wat gezellig dat je ouders en broers op bezoek komen; geniet ervan!

 2. Sas schreef:

  Super gaaf zeg dat je daar bent geweest. Klinkt tof!

 3. Lizzy schreef:

  Wat gaaf dat je naar Lissabon bent geweest! Wat gezellig dat je allemaal mensen hebt leren kennen! :) En een tea party lijkt me heel leuk om mee te maken!

 4. Sabine schreef:

  Wat leuk zeg! Het geluk en plezier spat van het scherm af :D Ben blij voor je dat je zo kunt genieten. En dan komt ook je familie nog! Ik weet uit eigen ervaring hoe leuk (en fijn) dat is na zo een tijd. Geniet ervan!

 5. Gea schreef:

  Wat gaaf, lijkt me zeker een leuke plek <3

 6. Kaylee Roxanne schreef:

  Zo gaaf dat je dat allemaal meemaakt zeg! Het klinkt fantastisch en wat leuk dat je zoveel mensen hebt ontmoet. Bijzonder en echt een ervaring denk ik zo!

 7. Versatile Eva schreef:

  Wat leuk dat je ouders en je broer eens langskomen! Na 7 weken is het inderdaad eens tijd! (;

 8. Els schreef:

  Wat leuk dat je bent geweest :-). Fijn dat het leuk was. Veel plezier met je bezoek :-).

 9. Eline schreef:

  Wat een fijne update! Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!

 10. Jonne schreef:

  Klinkt heel leuk!
  liefs. jonne

 11. Kirsty schreef:

  Wat fijn dat je zo snel mensen leert kennen en er een band mee opbouwt. Veel plezier trouwens met je ouders en broers, leuk dat die langs komen!

 12. Jeapiebel schreef:

  Dat is misschien de kracht van het reizen en dezelfde dingen meemaken, jullie wonen allemaal tijdelijk in een andere land. Alles wacht op jullie om te ontdekken en het contact met elkaar wordt daardoor ook makkelijker gemaakt en gelukkig ook nog hecht en gezellig. Geniet met je familie!

 13. Anna schreef:

  Wat fijn dat het er zo’n plezier is! Ik ben nog nooit in Lissabon geweest, maar het lijkt me geweldig! :)

 14. Oh yay familie die op bezoek komt! Altijd heel erg fijn, geniet er alvast maar van!

 15. Tamara schreef:

  Het klinkt echt alsof je het erg naar je zin hebt gehad! Veel plezier met de familie!

 16. Wat leuk zeg , je hebt het echt heel mooi omschreven ♥ !

 17. Angelique schreef:

  Dat klinkt als een toffe reis, gaaf!

 18. Jaloezie is alles wat ik nu voel…. ;) x

 19. Ysanne schreef:

  Ahh wat tof! Heel veel plezier! En wat ziet je blog er trouwens goed uit!

 20. Vlijtig Liesje schreef:

  Gezellig dat je ouders en broers op bezoek komen! Fijne dagen gewenst!

 21. Sofie Katelijne schreef:

  Lijkt me echt een heerlijke stad, wil ik zeker ooit eens heen!

 22. Lysanne schreef:

  Klinkt allemaal erg gezellig. Fijn dat je ouders en broers langskomen

 23. Daniëlle schreef:

  De foto’s zijn prachtig! Wat gaaf, ik ben ook net terug van mijn vakantie in Portugal :)

 24. Jasmine schreef:

  De tijd vliegt zo snel. Zeven weken al! Het klink echt als een super leuke sociale boel daar ;) Heel veel afgesproken met mensen en weeral, zoveel verschillende nationaliteiten die je tegenkomt!

 25. Linda schreef:

  Lissabon lijkt me zo mooi! Fijn dat je het daar naar je zin hebt gehad en dat je zo snel mensen ontmoette!

 26. Arlette schreef:

  Ik zou nog heel graag een keer naar Lissabon willen. Leuk om te lezen!

 27. Yvonne schreef:

  Wat fijn, dat je vanuit Spanje zo ook Lissabon kunt verkennen. Wij gaan over een aantal weken voor het eerst naar Lissabon en ben erg benieuwd!

Comments are closed.