My Italian road trip ❁ ❀ ✾

Hee allemaal! ❁

De afgelopen drie weken was ik in Bella Italia. We maakten een rondreis waarbij we begonnen in het stadse Milaan en eindigden aan het strand in Toscane. We hebben onwijs veel mooie steden bezocht in een korte tijd, we hebben heerlijk gegeten en genoten van het warme weer. Natuurlijk heb ik heel veel foto’s gemaakt en dié laat ik in deze blogpost zien. Welcome to my road trip!  ♥

Italië road trip

Het eerste bordje Italiaanse pasta was een feit! Na een hele dag gereden te hebben, kwamen we ’s avonds laat aan in Milaan. We aten in een restaurantje om de hoek van ons hotel. ❀

Italië road trip

Good morning Milano! Ik was jarig en vierde mijn verjaardag dit jaar dus in Milaan. ♥

Italië road trip

Italië road trip

Ik stel aan jullie voor: de mooiste winkelpassage ever! Galleria Vittorio Emanuele II.

Italië road trip

We lunchten op mijn verjaardag op het dakterras van warenhuis La Rinascente. We keken uit op de Dom van Milaan.

Italië road trip

We dronken ’s avonds vóór het eten een drankje aan de gracht in Navigli, wat bekend staat als één van de leukste buurten in Milaan. Het was een hele gezellige avond. En ook gelijk onze laatste avond in Milaan. Want we gingen de volgende dag alweer door; er stonden nog véél meer steden op de planning.

Italië road trip

Zoals: Genua! We reden de volgende dag van Milaan naar Genua, waar we voor een paar dagen een appartement hadden gehuurd in een hele leuke buurt.

Italië road trip

Italië road trip

Het oude centrum van Genua is zo authentiek. Totáál anders dan alle andere steden waar ik ooit ben geweest. Er hangt een hele fijne vibe, vind ik.

Italië road trip

Italië road trip

Italië road trip

Tegen de avond wandelden we richting de oude haven van Genua.

600

Zo mooi. ❀ ✾ ❁

600

Verkeer in Italië..

Italië road trip

Italië road trip

Italië road trip

Italië road trip

We dronken wat bij een bar aan de porto antico di Genova, oftewel aan de oude haven van de stad. Het was zo’n mooie avond! Práchtig licht, fijne temperatuur en het was erg gezellig. De bar waar we zaten was gemaakt op een vlot dat op het water dreef. Dat maakte het nét wat meer speciaal.

Italië road trip

Hermanitos. ♥

Italië road trip

We aten die avond bij een restaurant dat ook aan de haven lag. Als voorgerecht at ik gegrilde groenten en als hoofdgerecht een pasta. Heerlijk!

Italië road trip

Italië road trip

Na een paar dagen in Genova, reden we door naar Toscane.

Italië road trip

We gingen een dagje naar de hoofdstad van Toscane: Florence. Wát een mooie stad en wát zijn daar veel ijswinkels! Ik vond dit zo’n leuke etalage. ♥

Italië road trip

Ook gingen we een dagje naar Siena. Wéér zo’n mooie stad en wéér lekker eten.

Italië road trip

Daarna door naar Pisa. Want dat stond toch stiekem óók wel op mijn bucketlist: een keer de toren van Pisa zien. Geen cheesy foto waarbij ik de toren tegenhoud, maar wél een foto van mijn drankje. We dronken wat op een terras in een zijstraatje waar we perfect uitzicht hadden op de oh-zo-bijzondere toren. :-)

Italië road trip

Deze foto maakte ik in Lucca, waar ik dit paar Nike Air Force kocht. Over Lucca als stad was ik positief verrast! Ik vond het een erg gezellig stadje.

Italië road trip

Nóg meer Toscaanse bloemen. ❁

italië

We gingen een dagje met de boot naar Isola Maggiore, een klein eilandje in het Trasimeense meer.

Italië road trip

Italië road trip

Welcome to Perugia! Inmiddels waren we in de regio Umbrië beland, waar we de stad Perugia bezochten. Wát een fijne sfeer hangt daar. ♥

Italië road trip

Late birthday cake! We aten een taartje, nog voor mijn verjaardag, bij een super schattige patisserie in Perugia. Héél lekker en ook nog eens heel fotogeniek.

Italië road trip

Perugia, I love you! Ik vind Perugia een erg relaxte stad. Het was er erg warm (40°+) maar ook heel droog: een soort woestijnklimaat eigenlijk. Naast dat ik daarvan houd, vind ik het ook gaaf dat het zo’n oude stad is. Het heeft zoveel smalle straatjes, schattige hofjes en bijzondere gebouwen.

Italië road trip

🍸🍸🍸

Italië road trip

Umbrië vind ik de meest bijzondere regio waar we geweest zijn. Het is daar zó mooi. En ik houd heel erg van de rust die er heerst. Hoewel ik over het algemeen echt van de grote steden ben, kan ik soms zó genieten van een omgeving waar het zo rustig is als daar. Ik vind het zó bijzonder om te zien hoe de zon ondergaat, hoe langzaam de lucht van kleur verandert en hoe alles zich daar op de een of andere manier op een iets rustiger tempo dan op andere plekken afspeelt.

img_9651

My little homie. ♥

Italië road trip

Italië road trip

In de laatste week zaten we weer aan de kust in Toscane. Om nog even de laatste hand te leggen aan onze tan, én om natuurlijk nog even optimaal te genieten van het strand en de zee.

Italië road trip

Gelato al cocco. Mijn favoriet!

En dat was het alweer! Dat waren mijn drie weken in Italië in een notendop (of een ijshoorntje). Het was een heerlijke vakantie. ♥

Veel liefs, Florentine

24 Replies to “My Italian road trip ❁ ❀ ✾”

 1. Wat een prachtige steden en foto’s! Ik hou ook van de hectische steden maar ook de stilte vind ik heerlijk!
  Ziet er geweldig uit daar!

 2. Ahh zo leuk! Vooral Milaan lijkt me super tof. Twee vriendinnen zijn daar wezen te shoppen en werd echt jaloers. Nog gefeliciteerd!
  Liefs,
  Elles

 3. Leuk verslag van je roadtrip! En nog gefeliciteerd met je verjaardag! Milaan is wat dat betreft echt een leuke plek om het te vieren, vooral die winkelpassage is indrukwekkend om te zien! En etalages kijken natuurlijk!

 4. Wat een toffe roadtrip en prachtig foto’s! Wat moet dat heerlijke geweest zijn! Milaan was de eerste en enige stad die ik heb bezocht in Italië… Moet er nog eens heen dus haha :) Liefs x

 5. Wauwwwww wauw wauw, wat een heerlijk foto’s! Prachtige winkelpassage inderdaad, lief hondje, lekkere drankjes, mooie omgevingen! En lekkerrrr eten! Wiehoeeeee! Best een beetje jaloers. Deze dame heeft vliegangst…maar komt goed. Ik ga er tzt wat aan doen (training). xxx

  Ciao Bella!

 6. Wow, jij hebt het echt super gehad zo te zien. Wat een mooie foto’s en wat ben ik jaloers op jouw bruine kleur!

Comments are closed.